Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
El pregó de Josep Giralt dona inici a la Setmana Santa de Lleida
El director del Museu de Lleida, l’escollit per a la lectura del XXI pregó de Setmana Santa
Redacció 19/03/2018

El Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregó de Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del director del Museu de Lleida Josep Giralt. L’acte, que ha presidit l’alcalde de la ciutat Àngel Ros, ha servit per donar el tret de sortida a la Setmana Santa de Lleida, i ha comptat també amb les intervencions dels priors de les congregacions dels Dolors i la Sang, i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez.

Josep Giralt ha centrat la lectura del pregó en la memòria històrica de la ciutat, des de les primeres manifestacions religioses fins a la seva evolució a l’actualitat. El pregoner ha recordat la importància de la processó dels Dolors de Lleida, una de les més antigues de Catalunya ja que data de 1753, i també ha fet referència al Ball de La Moixiganga de Lleida, de la qual n’ha demanat un reconeixement internacional.  

Per la seva banda, l’alcalde Àngel Ros ha aprofitat l’acte per destacar la implicació de les diferents confraries i congregacions de la ciutat, i ha agraït la seva contribució a la Setmana Santa de Lleida: “Ajudeu els creients a viure la Setmana Santa tal com ens l’han ensenyat en la formació cristiana.”

La lectura del pregó ha finalitzat amb l’actuació de l’Esbart Dansaire del Sícoris Club, agrupació dansaire que precisament ha recuperat i mantingut el Ball de La Moixiganga. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET