Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
SICAR cat avisa: més de 200 víctimes de tràfic d’éssers humans ateses a Catalunya
El programa d’atenció integral a víctimes de tràfic d’éssers humans atén un total de 212 persones durant el 2017
Macià Grau 19/03/2018

SICAR cat és un programa d’atenció integral a dones i infants víctimes del tràfic d’éssers humans (TEH) que van crear l’any 2002 les Adoratrius, una entitat religiosa de caràcter social sense ànim de lucre i que presta atenció a dones en situació vulnerable.

El seu principal objectiu és ajudar totes les víctimes de tràfic d’éssers humans que arriben a Catalunya i es troben en una situació de vulnerabilitat. És per aquest motiu que compta amb un servei d’informació i orientació actiu les 24 hores al dia, que permet que les forces de seguretat i els serveis públics puguin contactar-hi. Una vegada les víctimes es vinculen a SICAR cat, es posa en marxa tot un mecanisme que té com a finalitat regularitzar la seva situació i oferir una solució (retorn voluntari, allotjament, salut, assistència jurídica, atenció social, formació i treball).

212 actuacions

L’organització de SICAR cat fa pública cada any una memòria on es mostra el recompte de totes víctimes ateses, i s’explica quin han estat els resultats de les intervencions. Així doncs, a la memòria del 2017 podem observar com s’han atès fins a 212 persones, de les quals 23 són menors i 189 són dones. Aquest recull de dades també ens permet conèixer altres xifres d’interès, com per exemple que d’aquestes persones 74 són noves altes al servei jurídic, i que per tant han aconseguit regularitzar la seva situació administrativa gràcies a SICAR cat.  

Tot i la gran tasca del programa d’Adoratrius, les xifres de víctimes continuen sent alarmants, i és per això que SICAR cat segueix denunciant que tantes persones pateixin cada any aquesta greu violació de Drets Humans. El 2017, com a entitat especialitzada, ha participat en 31 activitats formatives a través de les quals va poder arribar a 1.430 persones, i ha esdevingut partner de projectes europeus que lluiten contra el tràfic d’éssers humans com Justice at Last i PHIT (Psychological Health Impact of Trafficking in Human Beings on female victims). 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET