Ràdio Estel
El ruc Manolo i el seu antic amo
RÀDIO ESTEL Foto: Twitter
"Era insostenible i vam actuar en defensa d'aquests animals"
L'advocada Olga Ortiz ha repassat el cas del ruc de Mataró, i el president de Justícia i Pau a Barcelona, Eduard Ibáñez, ha fet la prèvia de la defensa de Jordi Sànchez i Joaquim Forn
@BorjaDeMaria 20/03/2018

Has sentit a parlar del ruc del ferroveller de Mataró?

Manolo feia anys que estirava el carro del seu amo, que es dedica a la recollida de ferros a la capital del Maresme. Des de fa poc, després de nombroses denúncies, les protectores han aconseguit que l’animal maltractat estigui cuidat per l'Associació ADDA

N'hem parlat a la primera hora de la Fórmula Estel amb Olga Ortiz, advocada de l’Associació contra el Maltractament Animal i SOS Animals i col·laboradora del programa Plusvàlua de RàdioEstel: "Vam interposar una denúncia penal, perquè els fets eren objecte de l'article 3.3.7 del Codi Penal, que diu que qualsevol persona que causi lesions a un animal pot ser imputada i amb penes de presó de 7 mesos a 2 anys. No només del ruc, també dels gossos que tenia aquest senyor, era insostenible i vam actuar en defensa d'aquests animals". 

Ortiz ha detallat que l'amo "no li donava de menjar, el tenia lligat a un arbre, hi ha testimonis que van poder gravar que li donava pallisses, arrastrava molt de pes...". Però la història va patir un afortunat gir: "L'amo va cedir voluntàriament l'animal a la protectora, vam acceptar aquesta cessió, amb la condició que no torni a tenir cap més animal. Però els fets delictius s'han produit. L'animal ara troba a la protectora ADDA", ha narrat l'advocada Olga Ortiz.

Comentari de l'Actualitat
El director de Justícia i Pau a Barcelona, l'advocat Eduard Ibáñez, ha parlat sobre la defensa de Jordi Sanchez i Joaquim Forn davant el Tribunal Suprem: "Jo crec que continuaran empresonats, em sorprendria molt que hi hagués alliberament, perquè la mateixa sala va decidir que Oriol Junqueras continués empresonat, i és la mateixa causa i les mateixes acusacions. Dubto que hi hagi cap canvi". 

Eduard Ibáñez ha afegit: "La situació és molt greu. Es tracta d'una vulneració gravíssima del dret a la llibertat d'aquestes dues persones, i també de Jordi Cuixart". El director de Justícia i Pau Barcelona ho considera "una ingerència gravíssima en l'activitat del Parlament i el dret de les persones que Jordi Sànchez representa".

Els dimarts, a l'hora informativa de la Fórmula Estel, també ens acompanya Fra Valentí Serra amb Remeis de Frare.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET