Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
12a Jornada de mestres i professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya
“La classe de Religió hauria de ser un espai per créixer en qualitat humana"
Redacció 20/03/2018

El passat dissabte es va celebrar al Col·legi dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona la 12a Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. La Jornada, en la qual van participar més de 300 mestres i professors,  va girar entorn de la ponència central de Javier Cortés, expert en educació i religiós marianista, que va destacar la passió i la vocació com un element essencial de la tasca docent.

Cortés va recordar a tots els docents que l’aportació principal dels professors de Religió ha de ser en el camp de l’espiritualitat: “Nosaltres som experts en el món d’allò espiritual”, i va afegir que “el primer objectiu de la classe de Religió hauria de ser que els alumnes prenguin consciència de la seva dimensió espiritual”.

Des de l’esperança i la confiança en la paraula

L’acte, que també va comptar amb la presència de l’arquebisbe Jaume Pujol en qualitat de president del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), va concloure amb la lectura d’un manifest anomenat “Des de l’esperança i la confiança en la paraula”.

El manifest remarca que “la classe de Religió hauria de ser un espai per créixer en qualitat humana”, i recomana als mestres i professors que les classes han de tenir el seu discurs propi. Precisament aquest discurs és el mateix que el papa Francesc aconsella seguir en l’exhortació apostòlica Amoris Laetitia: “L'educació comporta la tasca de promoure llibertats responsables, que en les cruïlles sàpiguen escollir amb sentit i intel·ligència; persones que comprenguin sense reserves que tenen a les mans la seva vida i la de la seva comunitat i que aquesta llibertat és un do immens.”

La Jornada va finalitzar amb una eucaristia presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que també va agrair la tasca dels docents “Enmig d’un món en el qual l’acollida del vostre missatge no és fàcil.”

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET