Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Jo crec que el 'procés' probablement ja s'hagi acabat"
Marc Pérez, analista polític, després de la no investidura en primera volta de Jordi Turull
 23/03/2018

El Parlament va rebutjar la investidura de Jordi Turull, que aquest divendres va al Tribunal Suprem sense ser president. N'hem parlat a l'hora informativa de la Fórmula Estel amb Marc Pérez, analista polític: “Jo crec que el procés, pròpiament dit, com l'hem viscut en els últims anys, probablement ja s'hagi acabat”.

“El pla es va estroncar a quarts de 5, quan vam saber que la CUP no donava el sí a la investidura de Turull" ha començat dient Marc Pérez. "El Ple quedava desactivitat i perdia tota la seva força i tot el seu sentit. El pla dels partits independentistes era més aviat reactiu enfront l’atac del jutge Llarena. Com que la CUP va desactivar-ho, tot se'n va anar a norris i vam assistir a un debat amb un to bastant funerari”, ha narrat Pérez.

A més, ha afegit l'analista polític, "segons quina sigui la decisió del jutge Llarena, podria ser que demà mateix no es pugui investir el candidat Turull. I entrem en una situació terriblement rocambolesca. Turull podria ser suspès dels seus càrrecs públics. I el president Torrent podria suspendre el Ple". 

Un altre element decisiu, ha avisat Marc Pérez, és els pressupostos de l'Estat: "El govern espanyol vol que hi hagi ja un govern, perquè li va els pressupostos. El PNV no vol aprovar pressupostos mentre a Catalunya estigui aplicat el 155. L’Estat és una bèstia que quan es posa en marxa és molt agressiva, com hem vist".

Un sopar a favor del Centre Sant Jaume de Badalona, on es desenvolupen diversos projectes adreçats a infants i joves que viuen situacions de risc social. N'hem parlat amb Grau Ussetti, director de la Fundació Carles Blanch, titular del Centre Sant Jaume: “Van assistir unes 400 persones. És un acte orientat a: explicar a les famílies de l'escola i al personal què és el que fem; explicar experiències d'èxit de joves; i ampliar la base social que ens dóna suport a l'entitat i manté viu els projectes”.

Hem repassat la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms i d'altres temes socials a Un món sense fronteres, amb Àngel Miret i Ignasi Miranda.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET