Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els bisbes i l'abat de Montserrat reaccionen als empresonaments
Els empresonaments preventius dificulten la solució al problema polític, sostenen
 24/03/2018

El pare abat de Montserrat ha manifestat, en un comunicat, que "la situació que es viu a Catalunya és molt preocupant i molt dolorosa".


"Els empresonaments preventius, incomprensibles per a molta gent, estan creant una inquietud notable" i "dificulten la posibilitat d'una distensió que faciliti camins de solució al problema polític que ens afecta a tots i que no voldríem que s'agreugés". El P. Soler també ha animat a "mantenir la capacitat d'afrontar el moment present des de la reflexió i del diàleg; un diàleg sense humiliacions que molts des de fa temps demanem". 

Després d'encoratjar a "superar la situació d'una forma pacífica i democràtica", fent-se ressò de la nota dels bisbes catalans del 16 de febrer passar, ha dit que "cal mantenir el cap fred i actuar més racionalment que no pas visceralment". En el comunicat acaba dient: "Amb voluntat de pau, de justícia i de reconciliació, demanem a la Mare de Déu que il·lumini la catalana terra en aquesta hora de greu dificultat."

El P. Josep M. Soler ha fet públic aquest comunicat arran de l'empresonament, el divendres 23 de març, dels dirigents polítics Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, que se sumen als de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

Pronunciaments dels bisbes

El mateix dia d'aquests darrers empresonaments, l'arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Jaume Pujol, va manifestar en un tuit: "Ens dol molt la situació dels empresonaments, que fa més difícil un futur en convivència. Preguem per la pau i la reconciliació".

Així mateix, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, també s'ha manifestat a través d'un tuit: "En aquest moment de trasbals que viu la societat catalana, prego per la pau i la serenitat. Demano que el seny de tots permeti el diàleg, la convivència i la germanor del nostre poble." 

Un missatge semblant és el que ha escrit el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, al seu compte de Twitter: "En aquests moments tan difícils i de tanta complexitat, preguem i treballem per la justícia, la veritat, el bé comú i la pau social."

El Bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, també ha afirmat: “Acceptar una decisió judicial, que pot ser legítima en el marc d'un estat de dret, no impedeix que lamentem la seva condició de nou obstacle a la solució dialogada i pacífica del conflicte que viu avui Catalunya”

El Cardenal Lluis Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, ha escrit també a Twitter: "E
ls dolorosos empresonaments preventius reiteren que el problema de les relacions entre Catalunya i España es polític i és necessari i urgent solucionar-lo amb el diàleg polític".

I l'abadessa de Sant Benet de Montserrat, M. del Mar Albajar, ha manifestat a través del seu compte de Twitter la seva "tristesa pels empresonaments, pels exilis... tristesa per la nostra democràcia cada cop més ferida".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET