Ràdio Estel
L'Escolania viatjarà a Irlanda
CULTURA 
L'Escolania de Montserrat visitarà Irlanda per primera vegada
Oferirà dos concerts entre el 16 i el 20 d'abril a les ciutats de Dublín i Limerick
Redacció 27/03/2018

L’Escolania de Montserrat ha realitzat els darrers anys un gran nombre de gires a l’estranger que l’han portat a cantar a llocs com Rússia, els Estats Units o la Xina. Aquestes gires, que van començar l’any 2004 amb la visita a Puerto Rico i Mayagüez, demostren el gran reconeixement internacional de l’Escolania, que veu com cada vegada són més els països que volen gaudir de la seva música. No és estrany per tant que els països on els escolans encara no han actuat s’interessin a invitar-los, i precisament aquest és el cas d’Irlanda, el darrer a convidar els escolans a actuar al seu país.

Irlanda se sumarà d’aquesta manera a la llarga llista de països on ha cantat L’Escolania de Montserrat, que ja ha anunciat en un comunicat que hi viatjarà durant quatre dies, del 16 al 20 d’abril. La visita constarà de dos concerts a les ciutats de Dublín i Limerick, a part d’una ruta cultural a altres ciutats irlandeses.  

La primera actuació tindrà lloc el dimarts 17 d’abril a l’església dels Redemptoristes de Limerick, a les 20h. Aquell mateix matí, els nois de l’Escolania i els seus acompanyants seran rebuts oficialment per l’alcalde de Limerick, Stephen Keary. A Dublín, l’Escolania serà acollida per les famílies dels nois del Cor Palestrina, amb qui tindrà un intercanvi musical que culminarà en un concert conjunt a la Procatedral dijous 19 d’abril, a les 20h.

El viatge ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’ambaixada d’Espanya a Irlanda, l’arquebisbat de Dublín, l’abadia benedictina de Glenstal i l’asglésia dels Pares Redemptoristes de Limerick, i el patrocini de les empreses Abertis, Grífols i Riu Hotels, que estan presents a Irlanda.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET