Ràdio Estel
CULTURA 
L’escola Jesuïtes de Sarrià acollirà un concert de música tradicional de l’Amazònia
La formació musical Ensamble Moxos actuarà el proper 13 d’abril en el marc d’una gira internacional
Redacció 27/03/2018

L’escola Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona acollirà el proper 13 d’abril l’actuació de la formació musical Ensamble Moxos, un grup format per joves bolivians, especialitzat en música antiga i exponent artístic de la música tradicional de l’Amazònia Boliviana.

El concert, que serà a les 19.30h, permetrà als assistents gaudir d’obres de l’anomenat barroc jesuític, la música que caracteritzà les reduccions jesuítiques del segle XVII a Bolívia, però també de peces inèdites de música indígena tradicional. A més, totes les peces seran interpretades només amb instruments de l’època, fet que fa encara més autèntica la seva actuació.

Un gran esforç d’investigació

Una de les principals inquietuds de l’Ensamble Moxos ha estat sempre recuperar les partitures tradicionals dels indígenes bolivians, que fins ara s’havien editat de forma incompleta. Amb un gran treball d’investigació i creativitat, el grup ha aconseguit completar aquestes obres a través de l’Escola de Música de San Ignacio de Moxos, encarregada de la formació musical dels infants i joves de les comunitats de Moxos, a l’Amazònia Boliviana.

L’escola es va crear l’any 1996, precisament per evitar que es perdés la tradició musical de la zona, i compta amb més de 280 alumnes, dels quals han sortit els membres de l’Ensamble Moxos. Gràcies a la música, aquests joves han pogut actuar en alguns dels auditoris més importants del món, com la seu de la UNESCO  a París, i aquest més d’abril, després d’actuar a Catalunya, començaran una gira que els portarà a vuit països diferents.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET