Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL Foto: Agustí Codinach
Vetlla de Pregària pels nous màrtirs
La Comunitat de Sant’Egidio fa memòria de tots aquells que han ofert la seva vida per l’Evangeli els darrers anys
Macià Grau 28/03/2018

La Comunitat de Sant’Egidio ha celebrat aquest dimarts una Vetlla de Pregària a la basílica dels màrtirs Sant Just i Pastor, per recordar a tots aquells que els darrers anys han ofert la seva vida pels pobres i l’Evangeli. La pregària, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell Ferrer juntament amb Mn. Armand Puig, el rector de la basílica, ha servit per fer memòria de cadascun dels màrtirs cristians més recents, recordant els seus noms i les causes de la seva mort.

La Vetlla l’han seguit més d’un centenar de persones, que han participat en els càntics de pregària per totes les víctimes que han mort per l’Evangeli, acompanyats de la música del nou orgue ja restaurat. Durant la celebració s’ha encès una espelma per cada màrtir que s’ha recordat, i s’han col·locat quatre creus darrere l’altar, que simbolitzen les quatre regions on tots els nous màrtirs han donat la vida: Àfrica, Amèrica, el Pròxim Orient i Europa.  

La pregària l’organitza cada any la Comunitat de Sant’Egidio aprofitant el marc de la Setmana Santa, i la segueixen totes les ciutats del món on la Comunitat és present.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET