Ràdio Estel
Un dels reptes dels adolescents és fer-se fotos en llocs perillosos
RÀDIO ESTEL Foto: Taringa!
"Els 'likes' és una manera objectiva de mesurar la popularitat"
La psicòloga Núria Benedito ha explicat perquè els joves es juguen la vida en reptes perillosos, i Jordi Verdaguer (Barcelona per Síria) ha analitzat l'atac químic a Ghouta
@BorjaDeMaria 09/04/2018

Els joves es juguen la vida en els reptes virals. En els últims mesos ha triomfat el Tide Pod Challege, que consisteix en menjar-se càpsules de detergent líquid, el Cinderella diet, que té com a objectiu pràcticament deixar de menjar per aconseguir la cintura d'una princesa Disney, o fer-se fotos en llocs perillosos

Hem parlat d’aquesta pràctica en la 1a hora de la Fórmula Estel, de 8 a 9 del matí, amb la psicòloga i coach Núria Benedito: “Són conductes de risc que sempre han tingut els adolescents: el 30% ho fa, però Internet és un mitjà, les xarxes socials són un expositor. Es fa per una cerca de popularitat, de risc, de ser diferents, de buscar els likes… Els likes és una manera objectiva de mesurar la popularitat”. La psicòloga ha explicat què ha vist amb la seva experiència: “Els consells no els serveixen, el què els impacta és conèixer casos, com d’ingrés a l’hospital. Seria interessant fer campanyes de donar a conèixer casos”.

Almenys 70 morts per asfíxia en un atac amb armes químiques a Douma. 
Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, ha comentat aquesta notícia: “En una guerra les vides humanes no compten. El que compta a Síria son els interessos econòmics de les potències. Imposant el seu criteri, les seves indústries, economia... funcionarà millor. Síria té una zona geoestratègica fonamental, té pous de petroli… El 2013 va haver un atac de gas mostassa al mateix lloc, i va servir als EUA per intervenir a la guerra de Síria. Les conseqüències d’aquell atac va ser que hi han hagut molts més morts. Ara tornarà Estats Units i hi haurà molts més morts”. 

El també escriptor Jordi Verdaguer ha afegit: “S’està tractant a les persones com mercaderies per tenir més poder. Les famílies, en el fons, són pura mercaderia. Darrera torna a haver aquesta hipocresia d’aquests líders que podrien haver aturat aquesta guerra fa molt anys i no han volgut”.

Vist per sentència
Els dilluns al voltant de les 9 del matí repassem tota l’actualitat judicial amb Vist per sentència, amb Eulogi Broto

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET