Ràdio Estel
COMUNICACIÓ 
Presentació del llibre “S.O.S cristians” a Santa Maria del Mar
Pilar Rahola: “Hi ha països on el simple fet de ser cristians significa ser víctimes”
Macià Grau 11/04/2018

Pilar Rahola ha presentat aquest dimarts a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona el llibre S.O.S cristians (Columna), una publicació que reivindica els màrtirs cristians del segle XXI. L’acte, que ha seguit una gran multitud de gent, ha comptat amb la participació de Josep Cuní i del cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, que ha agraït a Pilar Rahola la veu que dona a la gent que pateix en l’anonimat.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec d’Emili Rosales, editor de Columna, que ha descrit el llibre com a “excel·lent i important, perquè tracta un assumpte bàsic de drets humans i de la llibertat”. Josep Cuní, per la seva banda, ha tingut també paraules d’agraïment per a Rahola, a la qual ha definit com una “font d’amor”, i ha remarcat la importància del llibre en una societat on “tendim a mostrar-nos insensibles a les realitats i a oblidar les coses ràpidament”.

Una causa pròpia                                                     

L’autora del llibre ha aprofitat l’acte per explicar quins van ser els motius que van portar a una dona agnòstica com és ella a escriure S.O.S cristians. Com ha explicat, sempre ha tingut una preocupació especial pel dolor de les persones que tot i viure en aquest segle no tenen els mateixos drets que nosaltres. És per això que va començar a investigar, fins que va descobrir que hi havia certs països on la creu era l’objectiu: “Hi ha països on el simple fet de ser cristians significa ser víctimes.” Aquest fet va fer que acabés fent seva la causa de tots els màrtirs cristians, que encara avui dia pateixen persecucions pel simple fet de ser cristians.

Precisament d’aquests màrtirs, n’ha parlat també Omella, que ha recordat que recentment la basílica de Santa Maria del Mar va acollir un acte on un supervivent de la matança a l’església de Mossul va exposar el seu testimoni. És per això que el cardenal ha donat les gràcies a Pilar Rahola, per mostrar al món que cada dia hi ha gent que pateix i no és escoltada.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET