Ràdio Estel
Les falsedats que alguns dirigents posen en els currículums, tema destacat aquest dijous en 'El Mirador'
SOCIETAT 
El màster de Cifuentes, un "frau amb responsabilitats compartides"
Joaquim Sabater, Lluís Sols i Oriol Domingo acusen tant la presidenta madrilenya com la Universitat Rey Juan Carlos de crear el problema
@IgnasiMiranda 12/04/2018

El periodista Oriol Domingo, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i el president de l'Observatori del Tercer Sector (OTS), Joaquim Sabater, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "frau amb responsabilitats compartides" el màster que Cristina Cifuentes assegura haver acabat. Sabater ha assegurat que el cas "té un punt de còmic" i que li sembla "inversemblant que una persona que ha fet un màster no tingui un exemplar d'això a l'ordinador o en un disc dur, cosa que confirma que ha mentit". En aquesta línia, ha explicat que, "a l'Obervatori del Tercer Sector, hi ha molta gent en pràctiques de màsters i postgraus, i tothom vetlla perquè el procés acadèmic sigui rigorós, ja que el sistema universitari és absolutament garantista". També ha conclòs que la presidenta madrilenya "no es pot escudar en l'argument que no troba un treball". La qüestió de fons, segons el president de l'OTS, és que Cifuentes "va posar en el seu currículum un títol de màster que no té".

Lluís Sols, per la seva banda, ha donat per segur que "Cristina Cifuentes haurà de plegar". També ha dit que "és sorprenent i inexplicable que s'hagi resistit" a dimitir. "Viu en un món, que és el PP, on coses tan greus com falsificar un màster, quan l'enxampen, no impedeixen que pensi que pot seguir sent presidenta d'una autonomia", ha lamentat. D'altra banda, el col·laborador de Cristianisme i Justícia ha assegurat que "la culpa d'aquesta situació és d'Alberto Ruiz Gallardón ja que, quan ell acabava d'arribar a la Presidència de la Comunitat de Madrid, es va inventar la sisena universitat pública, que no era necessària, fins al punt que ha estat batejada popularment com la del PP". Sols ha conclòs que aquesta institució acadèmica, la Rey Juan Carlos, "és una màquina de favoritismes", i ha proposat "que es fusioni amb una altra universitat".

Oriol Domingo ha comentat que "la mentida de Cifuentes forma part d'un context de grans mentides", i ha posat com a exemples "el fet que la protesta s'identifiqui judicialment amb el terrorisme, quan s'afirma que hi ha igualtat davant la llei o quan es diu que Puigemont no és president". I d'altra banda, sobre la suspensió del debat d'investidura d'aquest divendres arran de la prohibició del Suprem a Jordi Sánchez perquè pugui ser present al ple del Parlament, els tres participants en el col·loqui han coincidit a l'hora de qualificar de "desproporció greu i insòlita en el món democràtic" l'acció judicial contra els dirigents independentistes.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 12 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET