Ràdio Estel
Foto de portada de l'informe 'Radiografies de la situació del dret a l'habitatge, la pobresa energètica i el seu impacte en la salut a Barcelona'
RÀDIO ESTEL Foto: Observatori
Impacte en la salut dels problemes de vivenda
Irene Escorihuela (Observatori DESC) ha presentat l'informe que relaciona habitatge, pobresa energètica i salut
@BorjaDeMaria 12/04/2018

Radiografies de la situació del dret a l'habitatge, la pobresa energètica i el seu impacte en la salut a Barcelona, és el primer volum d'un informe de l’Observatori DESC, Enginyers Sense Fronteres, PAH Barcelona, Aliança Contra la Pobresa Energètica i Agència de Salut Pública de Barcelona. La fotografia, obtinguda a partir d'una enquesta realitzada a un centenar de persones ateses per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), revela que el 82% de les dones consultades i el 70% dels homes pateixen ansietat o depressió davant del 20% i el 16% de la resta de ciutadans. Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, ha explicat a Fórmula Estel: “Són dades que s'han obtingut des de la societat civil, quan moltes vegades és difícil aconseguir-les des de l'Administració. El dret a l'habitatge i la pobresa energètica s'han estudiat junts, i moltes vegades s'estudien per separat, i també l'habitatge i la salut, diferents aspectes del mateix problema, i hem volgut relacionar-ho”. 

Un informe que detalla perfil, conseqüències i problemes habitatge, que, ha indicat Escorihuela, ara mateix es classifiquen en: un 25% problemes d’hipoteca, un 25% d’ocupació i un 32% de lloguer. “El 85% dels desnonaments de Barcelona són per impagament de lloguer”, ha afegit la directora de l’Observatori DESC.

Aquest dijous, a més, us hem anunciat dos actes d’agenda importants per a l’Església: Justícia i Pau Barcelona celebra els seus 50 anys d’història, i inaugura l’exposició #UtopiesQueNoHoSón a les 18.30 a Casa Elizalde. Eudald Vendrell, president de Justícia i Pau, ha comentat: “Fa 50 anys un grup de cristians compromesos la van començar en els temps de la Dictadura. Aquesta utopia s'està realitzant. Costa molt, hi ha molta feina a fer". I l’altre és l’acte de Catalunya Cristiana i l’Observatori Blanquerna avui dijous a les 19h, que Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, moderarà, i ha recordat a la Fórmula Estel.

Polèmica sobre els Caputxins de Sarrià i el Banc dels Aliments
A la 1a hora de la Fórmula Estel hem informat que els Caputxins de Sarrià es van comprometre a resoldre en un termini de dos mesos les anomalies que han fet interrompre el servei del Banc dels Aliments, i el Banc dels Aliments s'ha compromès a continuar subministrant aliments als Caputxins de Sarrià. Ambdues institucions volen posar punt i final a la polèmica causada per la decisió del Banc dels Aliments d'aturar el servei fins que es resolguessin aquestes anomalies de caire administratiu. Una polèmica que a les xarxes socials s'ha vinculat a la celebració d'una pregària per demanar la llibertat dels polítics empresonats als Caputxins de Sarrià.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET