Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
“Bethekey”, o lluitar contra l’odi a les xarxes
Un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació Blanquerna impulsen una campanya per combatre l’islamofòbia a les xarxes
Macià Grau 13/04/2018

Les xarxes socials s’han convertit els darrers anys en un terreny ple de manifestacions d’odi, on molta gent aprofita l’anonimat per atemptar contra la dignitat d’individus i col·lectius. L’odi sexual, racial, o ideològic són només una mostra de tot el que ens podem trobar diàriament en aquestes plataformes, on gairebé sempre l’agressor queda impune. No obstant, també són cada vegada més els que rebutgen aquest odi i utilitzen les xarxes per fer-hi front, amb diverses iniciatives solidàries.  

L’última d’aquestes iniciatives és una campanya per combatre l’odi contra els musulmans dins i fora de les xarxes socials, que han dut a terme un grup d’alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna, amb el suport de l’Observatori Blanquerna. La campanya té el nom de Bethekey «sigues la clau»,  i consisteix a animar tots els usuaris de les xarxes perquè ensenyin les seves claus de casa que, simbòlicament, representen les claus contra l’extremisme.

La iniciativa va sorgir de la mà de set joves estudiants, que a partir dels atemptats del 17 d’agost passat van començar a observar actituds intolerants cap a la comunitat de l’islam al barri del Raval, i van decidir actuar per resoldre el problema: “Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment de canviar i fer sentir les nostres veus”. La campanya està present tant a Instagram com a Facebook i Twitter (#BeTheKey).

El 14 de maig, un dia clau

El 14 de maig serà una data clau en aquesta campanya, ja que els alumnes la presentaran als carrers del Raval, on demanaran la participació dels ciutadans perquè contribueixin a eliminar la islamofòbia. D’altra banda, aquest mateix dia, al plató de la Facultat Blanquerna es reuniran joves de diferents confessions i conviccions i explicaran quina creuen que és la clau per canviar el discurs islamòfob.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET