Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Montserrat acull la primera Cursa Vertical de Bombers amb causa solidària
Els ingressos aniran destinats a la recerca en malalties maternoinfantils i a l’atenció de la infància en risc
Redacció 13/04/2018

La muntanya de Montserrat acollirà aquest dissabte la primera Cursa Vertical de Bombers amb una causa solidària. L’esdeveniment, que organitzen els mateixos Bombers de la Generalitat, juntament amb l’Obra Social Sant Joan de Déu, té com a objectiu la recaptació de fons per a dues causes: d’una banda, la recerca en malalties maternoinfantils, i de l’altra, els programes socials d’atenció a la infància en risc de Sant Joan de Déu.

La cursa consistirà en un ascens dels concursants pels més de 2.000 esglaons que hi ha a les escales de servei dels dos funiculars, des de l’estació inferior de la Santa Cova fins a l’estació superior de Sant Joan, i estarà dividida en dues categories. La primera, l’amateur, s’iniciarà a les 9.00h, i la segona, per a l’elit, a les 10.30h.

La primera cursa vertical

El gran nombre d’esglaons que té la cursa (2.184) la converteix en la primera de l’Estat espanyol, i en una de les mes dures del circuit mundial. En total els participants hauran de superar un desnivell superior als 400 metres, durant el quilòmetre de distància que hi ha entre la sortida i la meta. L’esdeveniment, a més, servirà per commemorar el centenari del Funicular de Sant Joan, que es va inaugurar el setembre del 1918.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET