Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
IV Trobada de Càritas Catalunya
Més de 1.200 voluntaris es reuneixen a Lleida per aprofundir en el compromís i la tasca que desenvolupen les deu Càritas diocesanes
Redacció 16/04/2018

Els Camps Elisis de la ciutat de Lleida han acollit aquest dissabte la IV Trobada de Càritas Catalunya, en què han participat 1.200 voluntaris de totes les deu Càritas diocesanes amb seu Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic.  

L’objectiu principal de la trobada ha estat aprofundir en el compromís i en la tasca de transformació social que desenvolupen les diverses Càritas de Catalunya, però sobretot ha servit per agrair la tasca dels voluntaris, als quals l’arquebisbe Jaume Pujol ha definit com “aigua per als assedegats”.

Per la seva banda, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha posat de manifest les greus conseqüències socials derivades de la crisi econòmica, i ha fet una crida a combatre la injustícia: “Càritas té com a missió denunciar les desigualtats i les precarietats, i lluitar contra la marginació per construir nous paradigmes i acompanyar els més necessitats.”

Les intervencions han finalitzat amb les paraules del Dr. Ramon Prat, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, que ha desenvolupat la ponència El teu i el meu compromís millora el món. Durant la seva explicació, Prat ha tingut també paraules d’agraïment als voluntaris, dels quals ha dit que són “l’expressió actual del “Cos de Crist”, encarnat, mort i ressuscitat, que ens ha donat l’Esperit Sant, del qual l’Església n’és un signe i una presència en el món”.

Finalment, per cloure, l’acte, s’ha celebrat una eucaristia presidida pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez i concelebrada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona; Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat; Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; Mons. Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell, i Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET