Ràdio Estel
ACTIVITATS 
El Cor de Cambra Francesc Valls recupera les “Completes de la Solemnitat de Sant Jordi”
L’ofici es presentarà a la Catedral de Barcelona el proper 23 d’abril a les 20.30
Redacció 17/04/2018

El proper dilluns 23 d’abril a les 20.30, el Cor de Cambra Francesc Valls presentarà a la Catedral de Barcelona les “Completes de la Solemnitat de Sant Jordi” a la Generalitat de Catalunya (1614), obra del compositor Joan Pau Pujol (1570-1626). Es tractarà de la primera vegada que es pugui escoltar aquest ofici des de fa més de cent anys, gràcies a la iniciativa del Cor Francesc Valls, que s’ha proposat recuperar el patrimoni musical de Catalunya dedicat a les seves institucions civils.

Aquesta recuperació compta amb el suport del Capítol de la Catedral de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ja que l’obra va ser composta precisament per cantar a la missa que se celebra a la Capella de Sant Jordi cada 23 d’abril al Palau de la Generalitat. Joan Pau Pujol, Mestre de Capella a la Seu barcelonina, ofrenà a la Diputació del General uns bells quaderns de música dedicats als Diputats del General, entre els quals hi ha les Completes que ha recuperat el Cor Francesc Valls. Els manuscrits es conservaven íntegres i en perfecte estat a la Biblioteca de Catalunya, i és per això que s’han pogut recuperar.

El Cor Francesc Valls fa quinze anys que canta a l'antiga Capella de Música de la Catedral de Barcelona, però també ha estat l’encarregat de cantar a la Missa de Sant Jordi que es feia al Palau. Aquest vincle amb les institucions l’ha portat a voler recuperar tot el patrimoni musical Catalunya dedicat a les seves institucions civils.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET