Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra
Finalitza la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluites contra la pobresa”
Macià Grau 20/04/2018

El 22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona per finalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluites contra la pobresa”, que s’ha desenvolupat els dos darrers anys.

La campanya, que va començar el juny del 2016, ha estat un itinerari de reflexió i interrogació cap a la nostra manera de viure, les nostres prioritats, i els hàbits de consum, per valorar si estan per sobre de les nostres necessitats. D’aquesta manera, les seves entitats impulsores, Càritas, CEDIS, CONFER, Justícia i Pau, Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario) ens han volgut ajudar a veure si el nostre estil de vida contribueix a la crisi global, i és per tant, insostenible.

Aquesta reflexió cap a la manera de viure ha anat marcada per un Decàleg Verd proposat per la mateixa campanya, que consta de deu principis que podem seguir si volem tenir un estil de vida sostenible i generós amb els altres. El primer mandat d’aquest decàleg ja és tota una declaració d’intencions, ja que ens demana “ajudar a la causa dels pobres”, com una manera de començar el camí cap a la sostenibilitat.

Anunciant el final de la campanya, l’organització ha fet una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra. Aquesta crida, com han explicat les diferents entitats, és una invitació a compartir l’itinerari proposat al Decàleg Verd, però també una crida a expressar el nostre compromís amb els més pobres.

Una vegada finalitzi aquest cicle, les entitats promotores es reuniran per definir els propers objectius i estratègies en el marc del treball com a institucions d’Església, per seguir avançant en els itineraris de transformació social basats en la cura de la Creació.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET