Ràdio Estel
Ignasi Moreta, Marcel·lí López, Quique Fernández i Amparo Gómez, aquest dilluns a l'Ateneu Barcelonès
CULTURA 
Llibre: "medecina per a la societat" i "acompanyant de la persona"
Visions d'Ignasi Moreta (Fragmenta) i Quique Fernández (Paulines) en un col·loqui amb Marcel·lí López (Claret) i Amparo Gómez (Ciutat Nova)
@IgnasiMiranda 23/04/2018

Ignasi Moreta, editor de Fragmenta i comissari de l’Any Pànikkar 2018, Quique Fernández, responsable de Difusió i Presentacions a l’editorial Paulines, Marcel·lí López, director de l’editorial Claret, i Amparo Gómez, membre del consell de l’editorial Ciutat Nova, han compartit aquest dilluns un col·loqui especial del programa El Mirador de l'actualitat des de l'Ateneu Barcelonès. Moreta ha destacat que "Sant Jordi és una festa que la gent fa seva sense que li ho demanin, amb una eufòria al carrer i ganes de celebrar". Marcel·lí López ha destacat que "és un goig viure la Diada de Sant Jordi perquè és un moment de contacte de l'editor amb el lector, en un context en què tots fem una festa del llibre i la lectura". Quique Fernández ha comentat que, "per preparar l'aparador de les editorials, es necessita molt de temps, calculant quins llibres arribaran i fent tot un servei perquè les persones puguin viure el moment present". Amparo Gómez, per la seva banda, ha destacat "la importància de felicitar els Jordis i d'escriure, concretament ara per a la revista Ciutat Nova i, amb una periodicitat més freqüent".

Moreta
ha refermat el caràcter de llibre interreligiós, "amb rigor", que ofereix Fragmenta. "L'última novetat ha estat la publicació dels Exercicis espirituals de Sant Ignasi, amb pròleg de Josep Maria Rambla i epíleg de Xavier Melloni", ha explicat Moreta. Sobre Claret, Marcel·lí López ha recordat que aqueta editorial "ofereix temàtica variada, al servei de l'Església, però acostant-se a la frontera dels no creients". Quique Fernández ha comentat que "la lectura ve marcada també pel llibre, perquè no és el mateix llegir-lo per gust que fer-ho perquè s'ha de presentar o per altres raons obligades". Finalment Amparo Gómez ha recordat que "la lectura passa per assaborir el llibre i, per tant, per la qualitat més que no pas per la quantitat de volums llegits". Finalment ha estat interessant la dialèctica conceptual entre el "llibre entès com una medecina per ajudar la societat a no caure malalta", com ha plantejat Quique Fernández, i "el llibre que acompanya la persona en la seva vida, i que pot ser bo o dolent", com ha sostingut Ignasi Moreta.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 23 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET