Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'església d'Algerri, a la Noguera, tanca les portes pel mal estat de conservació
L’aparició d’unes esquerdes obliguen la parròquia a tancar l’església i actuar urgentment per sanejar el temple
Redacció 23/04/2018

Un informe recent del Departament de Cultura ha alertat que les esquerdes de l’interior i l’exterior de l’església d’Algerri, a la Noguera, podrien ser un risc, i que per tant és necessària una actuació urgent. Per aquest motiu, el Bisbat de Lleida ja ha anunciat que tancarà les portes del temple durant dues setmanes, durant les quals es faran les obres de restauració.

L’actuació per sanejar les esquerdes es farà tant a la façana com a l’interior, fet que eleva encara més els costos de les obres. És per això que els treballs interiors els finançarà el bisbat, però per a les obres de la façana serà necessari l’ajut de les administracions, tal com ha explicat Víctor Espinosa, secretari general del bisbat de Lleida: “Sempre hi ha alguns temples on donada la patologia que de cop i volta apareix, resulta gairebé impossible atendre-la per una sola comunitat, i és necessària l’ajuda de les administracions”.

Durant les feines de sanejament, la comunitat ja ha anunciat que facilitarà el local social d’Algerri als feligresos de la parròquia perquè s’hi pugui celebrar la missa dominical, mentre no finalitzin les obres a l’església.  

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET