Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Vetlla de Pregària pels treballadors en situacions de precarietat
La Pastoral Obrera de Barcelona anima a “veure, jutjar i actuar” per canviar la realitat cada vegada més precària en el món del treball
Macià Grau 24/04/2018

La Delegació de la Pastoral Obrera de Barcelona ha volgut aprofitar l’arribada de l’1 de Maig, Dia del Treballador, per reivindicar la realitat dels treballadors que, com ha explicat en un comunicat, “cada vegada es més precària, i està posant moltes persones en una situació de vulnerabilitat”. Per fer-ho, celebrarà una Vetlla de Pregària el proper divendres 27 d’abril a les 19.30 a l’Església de Santa Madrona (c/ Tapioles 10), en què participaran els moviments obrers cristians.

 

Veure, jutjar i actuar per millorar la situació dels treballadors

Per ajudar a reflexionar sobre aquesta qüestió, la Pastoral Obrera de Catalunya ha elaborat també un manifest, que recull tres consells (veure, jutjar i actuar) que ens poden ajudar a treballar en grup, a les parròquies i a les comunitats, però també a millorar la situació dels treballadors.

El primer dels consells és “veure”, i fa referència a la veritat que s’amaga darrere les proclamacions de recuperació econòmica, i que ens mostra que el creixement de la desigualtat i el deteriorament de les condicions laborals és cada vegada més gran.

El segon, “jutjar”, ens aconsella escoltar les paraules del papa Francesc, que va dir que “el treball no pot considerar-se com una mercaderia ni com un mer instrument en la cadena productiva de béns i serveis, sinó que, en ser primordial per al desenvolupament, té preferència sobre qualsevol altre factor de producció”.

Finalment, el tercer consell és “actuar”, i anima tots els treballadors a lluitar per un treball decent per a tothom, en correspondència a la dignitat de les persones, a la vegada que ens ofereix una sèrie de propostes i reivindicacions per seguir.

La informació completa del manifest es pot consultar a la pàgina web de la Delegació: pastoralobreradebarcelona.blogspot.com.es/

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET