Ràdio Estel
L'alcalde de Baiona Jean René Etchegaray i diversos membres del grup de contacte Internacional anuncien la dissolució d'ETA
RÀDIO ESTEL Foto: VINCENT WEST-REUTERS
"Visualització de passes en desarmament i desmobilització"
Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador en conflictes internacionals, ha explicat el procés de dissolució d'ETA. L'advocat penalista Lluis Batlló ha analitzat les possibilitats de la delegació de vot d'Antoni Comín
@BorjaDeMaria 25/04/2018

Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador en conflictes internacionals, ha explicat el procés de dissolució d’ETA a l’hora informativa de la Fórmula Estel. La conferència internacional del 4 de maig al País Basc francès, per Palau-Loverdos, és “la visualització d'unes passes endavant en aquest llarg procés que té a veure en el desarmament i desmobilització, com a pas previ a la reintegració”. L’advocat també ha apuntat que l’Estat ha concentrat investigació i esforços en el judici dels fets criminals, però que, a més, ha fer passos en la línia de la reconciliació.

"Sembla bastant possible les eleccions"
Amb l’advocat penalista Lluis Batlló hem estudiat la notícia de la delegació de vot d’Antoni Comín: “És possible la delegació de vot d’aquests dos diputats [Puigdemont i Comín]? Hi ha una diferència. L’article 93 del Reglament assenyala que la delegació de vot només és possible per “malaltia o incapacitat prolongada”... Podriem fer una interpretació flexibla de la paraula incapacitat. Perquè si Comín vingués la Policia espanyola el detindria”. 

“Què passarà?” - s’ha preguntat Lluis Batlló - “Jo crec que la Mesa permetrà a Común delegar el seu vot però el Govern de Madrid recorrerà al Constitucional. Mentre es resolgui, la resolució queda suspesa, és a dir, que Comín no podria votar. I francament, molt em temo que el Tribunal Constitucional no resoldrà en un mes, i per això sembla bastant possible les eleccions”.

Hem obert la Fórmula amb El Pensament de Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, sobre la cultura del llibre, i amb aquesta cançó:


Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET