Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL Foto: Càritas Terrassa
Radiografia de la precarietat de les llars
L’Observatori de la Realitat Social de Càritas Terrassa presenta el seu primer informe
Eduard Brufau 25/04/2018

La recuperació econòmica no arriba a tothom, ni de bon tros. Així ho constata el primer informe elaborat per l’Observatori de la Realitat Social de Càritas diocesana de Terrassa. Les conclusions d’aquest informe es van presentar a la seu de Càritas, a Sabadell, el 24 d’abril passat amb la presència de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses.

Durant la presentació el director general de Càritas Terrassa, Salvador Obiols, va afirmar que l’endeutament ofega moltes famílies, que es veuen abocades a situacions extremes. També es va mostrar partidari de perdonar el deute, «perquè primer són les persones». Pel que fa a les dades concretes es va donar a conèixer que la meitat de les llars ateses per Càritas Terrassa viuen amb menys de 750 euros mensuals, i —encara més alarmant— una de cada quatre només ingressa 300 euros al mes. Una altra dada significativa és la renda comparada: mentre que la renda mitjana de les llars a Catalunya és de 31.000 euros l’any, la de les famílies ateses a Càritas se situa en uns 6.000. Pel que fa a l’endeutament, el 70% de les famílies ateses creuen que no podran pagar mai el deute, sovint relacionat amb l’habitatge.

Mons. Saiz va lloar la tasca de Càritas Terrassa i de l’Observatori de la Realitat Social i els va animar a continuar amb la tasca encomanada. Així mateix va voler recordar unes paraules del papa Francesc, «que no ens robin l’esperança» per tal de lluitar contra «els dracs que amenacen la vida dels més vulnerables de la societat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET