Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
“Cap infant sense colònies”
La Fundació Pere Tarrés engega una campanya solidària per becar colònies d’infants en risc d’exclusió social
Redacció 27/04/2018

La Fundació Pere Tarrés ha anunciat que aquest estiu posarà en marxa la campanya solidària “Cap infant sense colònies”, una iniciativa que tindrà com a objectiu evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusió social.

La campanya consistirà a oferir beques per les colònies i casals d’estiu als infants en risc d’exclusió social. Inicialment, la previsió de la Fundació és aconseguir un milió d’euros per finançar les colònies de més de 3.500 infants, gràcies als ajuts econòmics de diverses entitats: La Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Afers Socials, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona, i les donacions dels particulars i altres empreses.

 La infància, la més afectada per la pobresa

Dades recents de l’IDESCAT mostren que la crisi econòmica ha afectat especialment a la generació més jove, que ha vist com la seva renda mitjana s’ha reduït en un 20%. A aquest fet, a més, li hem d’afegir un factor del qual la societat encara no està conscienciada i que pot ser causa d’exclusió social, l’arribada de l’estiu.

Amb l’escolarització garantida per a tots els infants en risc d’exclusió social, que inclou també els menjadors socials, l’arribada de l’estiu suposa una despesa extra per a les famílies, que no poden afrontar la despesa de les activitats de lleure com les colònies o casals. Això fa que es generi una desigualtat d’oportunitats socials i educatives, ja que l’educació en el lleure és tan important o més que l’escola: “La Fundació està convençuda que sovint, les lliçons més profundes a la vida s’aprenen en un estiu”.

Per fer donatius o saber més sobre aquest projecte, la Fundació té una web (www.peretarres.org) i un telèfon on es poden fer els donatius directament: 93 430 16 06.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET