Ràdio Estel
Diosdado Toledano, de la comissió promotora de la RGC, assegut al mig
RÀDIO ESTEL Foto: Fotomovimiento.org
"Només han aprovat el 2,5%. Això és un escàndol molt seriós"
Diosdado Toledano, de la comissió promotora de la Renda garantida de ciutadania, ha valorat la aplicació de la prestació, i Isabel Viladomiu ha analitzat el cas d'Alfie Evans
@BorjaDeMaria 30/04/2018

La Renda garantida de ciutadania funciona a mig gas.

L'aprovació d'expedients va més lenta del previst i el 155 ha frenat el desplegament de la llei. Hem parlat a l’hora informativa de la Fórmula Estel amb Diosdado Toledano, de la comissió promotora de la RGC, que ha explicat que hi tenen dret a demanar-la les persones “que no tinguin ingressos durant 6 mesos o tinguin ingressos per sota dels 664 euros al mes per una persona o 1071 euros en una unitat familiar de convivència”.

Diosdado Toledano ha narrat a RàdioEstel que les persones que rebien el PIRMI van passar a tenir la Renda Garantida de Ciutadania, i qui cobrava Pensions No Contributives s’ha elevat fins la Renda Garantida de Ciutadania, i ha afegit: “Tot allò ha anat bé. Però la part més important són les noves sol·licituds. Des del 15 de setembre s’han realitzat més de 75.000 sol·licituds (...) Sobre unes més de 40.000 sol·licituds que l’Administració havia de respondre, només han aprovat 1009, el 2,5%. Això és un escàndol molt seriós. Tenim proves molt importants d’incompliment de la Llei”.

Ha mort Alfie Evans, el nadó britànic que els pares volien portar a Itàlia per tractar-lo
Isabel Viladomiu, psicòloga màster en bioètica, ha valorat: “Els pares volien que s'esgotés les possibilitats de tractament, i que el nen morís de forma natural. No es va respectar aquesta decisió. Els pares van perdre la pàtria potestat”.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET