Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Càritas diocesana de Barcelona denuncia la precarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables
Amb motiu del Dia Internacional dels Treballadors, ha instal·lat a l’skyline de Barcelona diverses siluetes que simbolitzen la invisibilitat i despersonalització d’aquests col·lectius
Redacció 30/04/2018

Càritas diocesana de Barcelona ha volgut aprofitat l’arribada de l’1 de Maig, Dia Internacional de les persones treballadores, per denunciar la situació de precarietat laboral que pateixen els col·lectius més vulnerables (majors de 55 anys, joves i mares amb fills) amb una acció als búnquers del Carmel. Per fer-ho, l’entitat ha instal·lat diverses siluetes de persones sense rostre a l’skyline de Barcelona, que simbolitzen la invisibilitat i despersonalització d’aquests col·lectius davant els poders públics i la societat.

Amb aquest acte de denúncia es vol fer visible que tot i l’aparent millora del mercat laboral, la situació de precarietat laboral va en augment: més de 150.000 aturats fa dos anys que no troben feina, i el 50% de les persones que treballen a temps parcial pateix subocupació (voldrien treballar més hores però no troben feina). A aquestes dades hi hem de sumar, a més, que hi ha 9.000 llars de Catalunya on la família no rep cap tipus d’ingrés.

Les persones mereixen una igualtat d’oportunitats, perquè tenen rostre, perquè tenen nom, perquè tenen una vida, i no poden cobrir les necessitats més bàsiques”, ha denunciat Dessirée Garcia, responsable del Programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas diocesana de Barcelona.

La col·locació de les siluetes ha anat acompanyada també d’un manifest en què es demana la implicació del sector empresarial per generar espais d’ocupació, i es proposa aplicar una sèrie de polítiques relacionades amb el dret al treball i la igualtat, per millorar la situació actual. Tota la informació de l’acte de denúncia així com el manifest es poden consultar a la pàgina web de l’entitat:  www.caritas.barcelona.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET