Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Un llamp compromet l’estructura de l’Església de Santa Maria de Siurana
L’impacte ha provocat el despreniment d’un tros de paret, ha trencat vidres i ha fet caure a terra diversos objectes del mobiliari
Macià Grau 02/05/2018

Diumenge passat, 29 d’abril, una intensa tempesta va afectar les comarques de Tarragona, i va provocar nombrosos desperfectes a causa de la calamarsa, els cops forts de vent o fins i tot algun llamp que va acompanyar les precipitacions caigudes durant tot el dia.

Un dels pobles que es va veure més afectat per aquesta tempesta ha estat Siurana, un nucli de població de 40 habitants, i que pertany al municipi de Cornudella de Montsant. El mal temps va deixar sense llum els seus habitants durant gairebé tot un dia, però també va causar greus desperfectes en algunes de les construccions de la vila.

Precisament, la que s’ha vist més afectada per la tempesta ha estat l’església de Santa Maria de Siurana, una de les esglésies romàniques més destacades del sud de Catalunya, i que data dels segles XII i XIII. La caiguda d’un fort llamp damunt mateix del temple ha creat una esquerda en una de les parets, i n’ha danyat l’interior, ja que ha trencat part del mobiliari. A més, els quadres de subministrament elèctric han quedat fosos, i també s’han trencat gran part dels vidres de l’església.

L’alcalde de Cornudella, Salvador Salvadó, ja s’ha desplaçat al lloc per veure els desperfectes, i ha donat avís al rector de la parròquia, alhora que ha advertit que caldrà avaluar els danys causats per considerar si és necessària una intervenció a l’església. Precisament, el 9 de maig proper es celebra a la vila el Jubileu de Siurana, que reunirà els fidels de tots els pobles del voltant per demanar aigua a la Mare de Déu, i que s’espera celebrar com cada any a l’església de Santa Maria de Siurana.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET