Ràdio Estel
La Jornada Mundial de les Comunicacions es celebra aquest diumenge
RÀDIO ESTEL Foto: Vatican News
"Fake news, oportunitat per millorar periodisme i comunicació"
Marc Argemí, director de Sibilare, ha comentat el tema de la pròxima Jornada Mundial de les Comunicacions
@BorjaDeMaria 10/05/2018

La Jornada Mundial per a les Comunicacions de 2018 de l'Església tindrà lloc aquest diumenge i es desenvoluparà sota el lema "La veritat us farà lliures. Notícies falses i periodisme de pau". Marc Argemí, doctor en Periodisme, escriptor i soci director de Sibilare, consultora de comunicació especialitzada en credibilitat i Big Data, ha estat entrevistat a la Fórmula Estel: "Com a comunicador, és una qüestió que preocupa a ciutadans, al govern i als mateixos mitjans, hi ha moltíssimes iniciatives molt bones que estan convertit el fenòmen de les fake news en una oportunitat per millorar el periodisme i la comunicació". Argemí ha narrat que les notícies falses "és un text inventat, total o parcialment, que té aparença de notícia" i que "no necessàriament va associada a l'entorn d'Internet". 

Informe sobre el CIE de la Zona Franca
La Fundació Migra Studium alerta novament de la presència de persones en situació de greu vulnerabilitat al CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) de la Zona Franca de Barcelona, com menors i de persones que pateixen greus problemes de salut i/o discapacitats.

Margarita Garcia, coordinadora del programa de visites al CIE de la Fundació Migrastudium, ha advertit, d'entrada: "Tenim una mostra reduïda que no representa tota la gent internada", però, per les dades què disposa: "Hi ha hagut un augment en el nombre d'internaments, respecte el 2015, perquè el 2016 va estar tancat per reformes". Dels estrangers enquestats, "44 de les 208 persones ens van manifestar que eren menors d'edat, i 3 estaven reconegudes com a tals", ha apuntat Margarita Garcia.

En l'hora informativa de la Fórmula Estel també us hem presentat el nou setmanari de Catalunya Cristiana, amb Carme Munté.

Avui és l’aniversari de Bono, el cantant d’U2. 
Paul Hewson Bono va néixer a Dublín fa 56 anys. És el principal lletrista d’aquest grup de rock que porta actiu des de 1976. Hem escoltat, per començar la selecció musical...


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET