Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"El Maig del 68 ha donat peu a un model de societat líquida"
L’historiador i filoleg Jordi Albertí ha reflexionat sobre les conseqüències positives i negatives de Maig del 68
 11/05/2018

Què va ser del maig del 68? 

Hem reflexionat des d’un punt de vista humanístic sobre aquesta protesta o revolució amb l’historiador i filoleg Jordi Albertí
“És difícil de saber on és la frontera entre protesta i revolució” - ha declarat Albertí a la Fórmula Estel - “Va començar com una protesta però va agafar aires de revolució. Els fets van acabar sense un canvi aparentment de situació general”. 

Jordi Albertí ha destacat conseqüències positives i negatives: “Un model de societat amb capacitat d’empoderament que no crec que existís, amb moviemnts com feministes, ecologistes. i la manera d’organitzar-se la família i la societat és positiva. La negativa també ha donat peu al model de societat líquida que sovint s’ha adaptat a uns nous models econòmics i socials que des del punt de vista humanístic és una manera de tenir adormida a la població”.

Quim Torra serà el nou president de la Generalitat
Xavi Torrens, politòleg i sociòleg, ha fet El Comentari d’Actualitat: “La incògnita s'ha desfet. No tindrem la primera dona presidenta. Que un home de la cultura sigui el pròxim president de la Generalitat no sovinteja. Ha estat l'editorial de A Contravent, potser en aquesta legislatura ens trobarem a contravent. Tota l'oposició ha tingut una resposta bastant aspre. En canvi, Esquerra i CUP la veuen bé. No amb els discursos, sinó amb els fets, ens hauran d'explicar "només amb la república catalana serem lliures", que va dir Torra.

Àngel Miret i Ignasi Miranda, els divendres a les 8:45am, fan repàs de l’actualitat social a Un Món Sense Fronteres

Aquest divendres a la Fórmula estem recordant cançons que van fer història al festival de l’Eurovisió i les cares B, aquelles cançons que no van triomfar al festival però són autèntiques joies. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET