Ràdio Estel
CULTURA Foto: Eduard
El monestir de Santa Maria de Vallbona, monument favorit dels catalans
El temple guanya un concurs en el qual s’han registrat més de 200.000 vots
Redacció 11/05/2018

El monestir de Santa Maria de Vallbona ja pot presumir de ser el monument favorit dels catalans. Així ho han decidit els més de 200.000 usuaris que han participat al concurs “El Monument favorit dels catalans 2018”, certamen organitzat per la revista Descobrir, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio. El temple ha superat a la final un altre monestir, el de Sant Pere de Rodes, en un certamen en el qual s’han presentat grans monuments del nostre país com el castell de Montsoriu o la cartoixa d’Escaladei, tots dos semifinalistes.

Aquesta és la tercera edició del concurs, que va néixer com una manera de fer més visible l’excepcionalitat dels monuments i el patrimoni cultural del país. Els dos guanyadors anteriors van ser el Turó de la Seu Vella de Lleida, el primer any, i el castell de Cardona el segon.

Els organitzadors han destacat el gran èxit de participació i l’expectació que ha generat el concurs des del primer dia, a la mateixa vegada que han elogiat al monestir de Santa Maria de Vallbona, que han descrit com “el monestir cistercenc femení més important del Principat”. La resta de participants i els vots obtinguts es poden consultar a la web de la revista Descobrir: www.descobrir.cat.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET