Ràdio Estel
La investidura de Quim Torra comença a les 10:30 al Parlament de Catalunya
RÀDIO ESTEL Foto: Freddy Monteiro (CC)
"Potser una de les estratègies és conovocar eleccions a la tardor"
Joan Lluis Pérez Francesch i Tica Font analitzen la situació abans del Ple d'investidura de Quim Torra
@BorjaDeMaria 14/05/2018

La investidura de Quim Torra, aquest dilluns a les 10:30, obre un nou escenari a Catalunya. 

Hem parlat a la primera hora de la Fórmula Estel (de 8 a 9am) amb Joan Lluis Pérez Francesch, catedràtic de Dret Constitucional, i amb Tica Font, membre del Centre Delas d'Estudis per la Pau. 

“Els obstacles més importants, com sempre, poden venir del TC i del bloc anoment del 155, i també de la CUP”, ha avançat Pérez Francesc. “Però sembla que serà una presidència curta i hem de veure com es desenvolupen els fets. Podríem pensar que a la tardor comencen els judicis contra els membres del Govern anterior que estan a la presó. I potser una de les estratègies és la convocatòria d'unes noves eleccions alhora que aquest judici”. L’expert en dret constitucional ha reiterat que no hi ha precedents per saber què pot passar. 

Per la seva banda, Tica Font ha fet El Comentari de l'Actualitat: “Quim Torra va anunciar la seva voluntat de diàleg, igual que va anunciar-ho el president Rajoy. És dels elements que em preocupa, en aquesta nova fase, el diàleg seria possible? La meva impressió és que no és possible. Jo no crec que estiguin en disposició d’obrir aquest diàleg”. A més, a les 9:05, hem donat tota l’actualitat des d’un enfoc jurídic a Vist per sentència, amb Eulogi Broto.

A les 18.00h en el programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la investidura de Quim Torra, que culmina aquest dilluns amb la seva elecció com a president i obre un nou escenari polític, amb la situació desbloquejada:

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET