Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
L’Església condemna la matança de Gaza i critica durament la decisió de Trump
“Va en contra de la història, contra la justícia i el bé de la població de Jerusalem”, afirma el vicari patriarcal de Jerusalem
Redacció 15/05/2018

Un dia després que l’exèrcit israelià matés 44 palestins i deixés més de 1.500 ferits a la Franja de Gaza, la ciutat de Jerusalem s’ha despertat avui immersa en la tristesa: “Avui, tots els cristians de Jerusalem, totes les esglésies i tots els palestins estan units per un únic sentiment: la tristesa.” Així ho ha expressat als mitjans de comunicació el vicari patriarcal de Jerusalem i Palestina, Giacinto-Boulos Marcuzzo, que ha posat de manifest també el seu rebuig a la decisió de Trump: “Va en contra de la història, contra la justícia i el bé de la població de Jerusalem.” La seva ha estat només una de les nombroses reaccions que diversos càrrecs dins l’Església han fet públiques per condemnar la matança de Gaza, i a la vegada mostrar la seva disconformitat amb la gestió de Trump.

Precisament un dels més contrariats amb el president nord-americà ha estat el pare Ibrahim Faltas, responsable per part de la Custòdia de Terra Santa de les relacions entre Israel i Palestina, que ha explicat que la decisió de Trump ha fracturat la societat israeliana: “La decisió de Trump no només ha desencadenat el ressentiment palestí, sinó que ha fracturat la societat israeliana. Aquí a la ciutat hi ha israelians que fan festa i d’altres que protesten”. Faltas, a més, ha volgut destacar també que la situació actual no té precedents: “No havia vist mai res semblant, mai tanta ràbia per part dels palestins. Em temo el pitjor per a demà”, ha afirmat.

Per la seva banda, la Santa Seu també ha volgut mostrar el seu suport cap a les víctimes, a la vegada que ha fet una crida a la justícia i al respecte mutu, com mostren les paraules del cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals: “La postura de la Santa Seu és clara: que hi hagi dos estats i que tots puguin conviure en la justícia, en la llibertat i en el respecte mutu.”

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET