Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
Un claretià català, nomenat bisbe auxiliar al Japó
El Sant Pare Francesc tria el lleidatà Josep Maria Abella com a nou bisbe auxiliar d’Osaka
Redacció 04/06/2018

El Sant Pare Francesc ha escollit el missioner claretià Josep Maria Abella com a nou bisbe auxiliar d’Osaka. Així ho ha fet saber la Santa Seu aquest dissabte, en un comunicat en el qual també ha anunciat que l’acompanyarà com a segon bisbe auxiliar el pare Paul Toshihiro Sakai.

El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà, ha rebut la notícia amb gran alegria, a la vegada que ha remarcat el vincle de Josep Maria Abella amb el Japó: “És un nomenament de pastor en un poble al qual ha servit, del qual s’ha fet seva la llengua, i en el qual ha viscut al llarg de molts anys de la seva vida i d’acció claretiana”.

L’acció claretiana de Josep Maria Abella al Japó

Després de completar els estudis de Filosofia i Teologia a la Facultat de la Companyia de Jesús a Sant Cugat del Vallès, Josep Maria Abella va ser destinat al Japó. Allí va començar la seva tasca com a missioner claretià, que va exercir com a professió perpètua a partir de l’any 1972. Pocs anys després, el 1975, va ser ordenat com a sacerdot i va entrar com a coadjutor a la Parròquia de Midorigaoka. La seva trajectòria el va portar a ser rector de diverses parròquies nipones, que el van anar arrelant a poc a poc al país i la cultura nipona. L’any 2003 però, es va haver de traslladar a Roma, on va exercir durant 12 anys com a superior general de la Congregació de Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria. Una vegada finalitzat el seu mandat, el seu vincle amb el Japó el va fer tornar per seguir amb l’acció claretiana, aquesta vegada com a rector de la parròquia d’Imachi (Osaka). Finalment, el 2017 va ser nomenat rector de la catedral de l’arquebisbat d’Osaka, càrrec que ha mantingut fins que el papa Francesc ha decidit nomenar-lo bisbe auxiliar al Japó. Ara, com a nou bisbe auxiliar d’Osaka, podrà continuar servint un país on com ha explicat Ricard Costa-Jussà, ja s’ha arrelat com a missioner català.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET