Ràdio Estel
Luigi Contento, Salvador Aragonés i Antonio Gatta han participat aquest dimarts en 'El Mirador'
SOCIETAT Foto: Wikimedia
"El nou govern d'Itàlia vol canviar Europa, i això és molt seriós"
El geòleg italià Luigi Contento, en un col·loqui amb Antonio Gatta i Salvador Aragonés, diu que el pacte "comença amb molts dubtes"
@IgnasiMiranda 05/06/2018

El geòleg italià Luigi Contento, l'analista de l'Associació de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-Cat) Antonio Gatta i el periodista Salvador Aragonés han comentat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el complex panorama que viu Itàlia. Contento ha destacat que "la dreta s'ha fraccionat i ha deixat Matteo Salvini lliure per pactar amb el Moviment Cinc Estrelles", i que "serà un govern que comença a funcionar amb molts dubtes i alhora amb una forta oposició, tot i que certament els números parlamentaris surten". El geòleg també ha destacat que "Itàlia no té una economia pròspera, amb un deute de més de 2 bilions d'euros sobre el Producte Interior Brut, cosa que fa impossible que els grups que han pactat tirin endavant algunes de les propostes". Finalment ha destacat que "volen canviar Europa, i això és molt seriós".

Per la seva banda, Antonio Gatta ha comentat que "en democràcia, hi ha una majoria legítima, encara que no agradi tothom", i alhora ha reconegut que "hi ha ministres amb experiència, com és el cas de Giovanni Tria, ministre d'Economia". Ha denunciat que "el president de la República s'ha equivocat quan no ha valorat prou els candidats guanyadors, i ha vist el perill de protestes contundents al carrer si vetava el govern". Finalment Salvador Aragonés s'ha mostrat també encara més optimista quan ha dit que "a Itàlia hi ha capacitat de fer convergir sensibilitats paral·leles i contraposades".  En aquesta línia, ha destacat la importància del fet que "Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk hagin ofert ajuda a Itàlia i hagin recordat que l'euro està assegurat perquè ningú no en surt sense permís".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el nou govern d’Itàlia, signe de la revolució política que viu Europa amb un rumb molt incert: El primer ministre serà Giuseppe Conte. Recordem que el pacte entre la ultradretana Lliga, de Matteo Salvini, i l’antisistema Moviment Cinc Estrelles, de Luigi Di Maio, ja és una realitat. Salvini serà ministre de l’Interior i Di Maio, de Foment i Treball.

Es pot escoltar AQUI el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 5 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET