Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
El Cor de Cambra Francesc Valls celebra el seu 15è aniversari
El Cor farà una sèrie de concerts per celebrar aquesta fita, entre els quals destaca la interpretació del Rèquiem de Mozart
Macià Grau 05/06/2018

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat el novembre del 2003 amb l’objectiu d’acompanyar de forma regular més de 70 misses conventuals a la catedral de Barcelona. Ara, 15 anys més tard, s’ha consolidat com un dels referents pel que fa a la interpretació polifònica religiosa, però sobretot en la recuperació d’obres inèdites dels antics mestres de la catedral de Barcelona. Des del seu naixement, que va anar de la mà del director Rafael Murillo, el Cor no s’ha limitat a acompanyar l’eucaristia, sinó que ha recuperat peces com el Cant de la Sibil·la, una partitura original del s. XV, o Les Segones Vespres d’Advent, entre d’altres. Actualment, el Cor el formen un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, que participen setmanalment a les misses internacionals de la basílica de la Sagrada Família, i que també organitzen diversos concerts arreu del territori.

Per celebrar la fita dels 15 anys, el Cor de Cambra ha organitzat tota una sèrie de concerts, principalment durant la temporada d’estiu, que permetran als amants de la música sacra gaudir de peces fins ara inèdites.

Una gira per celebrar els 15 anys

Els concerts del Cor per commemorar el 15è aniversari començaran els dies 8, 9, i 10 de juny amb la interpretació del Rèquiem de Mozart, que es farà amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. Pocs dies després, el 16 de juny, el Cor participarà en el VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat, on interpretarà les Vesperae solemnes de Confesore KV 339, de W. A. Mozart. L’endemà, al santuari del Miracle, el Cor interpretarà l’Ofici de completes de la solemnitat de Sant Jordi, que va recuperar precisament amb motiu del 15è aniversari. Ja el mes de juliol, el dissabte dia 7 el Cor participarà al Festival de Rudolstadt (Alemanya), juntament amb l’Esbart Dansaire de Rubí i la formació musical Magister Petrus, que conjuntament oferiran una àmplia mostra dels cants i danses del s. XIV.

 La gira culminarà la nit de Nadal amb la representació del Cant de la Sibil·la, una peça que va recuperar el Cor fa deu anys. Tots els horaris i el calendari complet dels concerts es poden consultar a la pàgina web del Cor de Cambra Francesc Valls:  www.corfrancescvalls.org.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET