Ràdio Estel
El professor de Ciència Política de la UB ha estat aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"Passi el que passi, la situació política anterior no es repetirà"
Xavier Torrens, en un col·loqui amb Xavier Puigdollers i Toni Picó, diu que Torra i Sánchez mostraran que, "parlant, la gent s'entén"
@IgnasiMiranda 07/06/2018

Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, Toni Picó, advocat i exdiputat, i Xavier Puigdollers, president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han coincidit a l'hora d'assegurar que s'ha obert, amb els canvis polítics a Catalunya i a Espanya, una nova perspectiva esperançadora per al diàleg i l'entesa. Torrens ha reivindicat la validesa de "la idea que, parlant, la gent s'entén". Ha destacat també que "els darrers mesos havíem patit una situació que, passi el que passi ara, no es pot repetir, fins i tot encara que no s'arribi a un acord òptim per a tothom, particularment per als 2 milions de persones que van sortir a votar l'1 d'octubre i que després van votar Junts per Catalunya i Esquerra Republicana". Picó, per la seva banda, ha comentat que "es respira una nova etapa a Catalunya i a Espanya, perquè ningú, com tampoc els socialistes, pensaven que la moció de censura podia tirar endavant". Igualment s'ha mostrat "esperançat de cara a una distensió, que ja serà important".

Puigdollers ha assegurat que "hi ha esperances de canvi, però també tenim núvols", referint-se al nomenament d'alguns ministres. "Ja no estic segur que, amb el nou govern, es compleixin aquestes expectatives", ha dit. En la mateixa línia, l'advocat ha dit que "aquesta oferta de diàleg s'hauria de produir ja, la setmana vinent", i ha comentat que "caldria fer algun tipus de trobada".  En un altre moment, el també exdirector general d'Afers Religiosos ha comentat que "hi ha problemes clars i dubtes sobre si els comptes de la Generalitat estan intervinguts, si parlarem o no, si els presos sortiran en llibertat o si hi ha canvi de fiscal general...". Puigdollers ha conclòs que "el dia a dia caurà ràpidament i s'acabarà l'esperança". En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat globalment les qüestions judicials i polítiques a Catalunya, un cop recuperat el govern de la Generalitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET