Ràdio Estel
Xavier Ferrer, Guillem Pursals i Toni Florido han participat aquest dimarts en 'El Mirador' de Ràdio Estel
SOCIETAT 
"L'acord són paraules: cal fer desnuclearització i consolidar la pau"
Xavier Ferrer, en un col·loqui amb Guillem Pursals i Toni Florido, diu que la reunió entre Trump i Kim Jong-un és, de moment, "la foto"
@IgnasiMiranda 12/06/2018

Guillem Pursals, politòleg especialista en conflictes, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, han coincidit a l'hora de mostrar, des del programa El Mirador de l'actualitat, esperances i dubtes després de la històrica reunió de Donald Trump amb Kim Jong-un. Florido ha destacat que "qualsevol cimera o iniciativa similar que es digui que es fa en benefici de la pau i el desarmament sempre s'ha de veure amb bons ulls". En canvi, s'ha mostrat preocupat perquè "hi ha precedents amb Corea del Nord en forma de compromisos que no s'han complert", i ha alertat davant la possibilitat que "això sigui un oxigen per al règim nordcoreà de cara a rearmar-se i tornar a amenaçar els Estats", tot i que ha valorat que "s'ha de donar una oportunitat al president dels Estats Units".

Xavier Ferrer, tot i valorar positivament l'acord de pau, ha dit que desconfia, "perquè un acord d'aquestes característiques normalment comença amb reunions prèvies dels assessors perquè després els mandataris signin el pacte, i aquí no s'ha fet aquí per interès de tots dos, als quals ha anat bé aquesta foto". En aquesta línia, ha recordat que "això només són paraules, amb desnuclearització, però s'ha de fer, i pau, però s'ha de consolidar". Ferrer ha qualificat de "molt erràtica" la política internacional de Trump, que "ha trencat, a més, els acords amb el G7 i amb l'Iran". I per la seva banda, Pursals ha dit que "Trump ha estat conseqüent amb el que defensava, que passava per defensar la sobirania dels Estats Units i no priorizar la política internacional, amb el 'primer Amèrica'".  El politòleg ha comentat que "l'acord  pot sortir bé no tant per als Estats Units, sinó per a totes les aliances de Corea del Nord, amb Rússia, Xina i els últims acords amb Corea del Sud".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 12 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET