Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Montserrat exposa els plànols inèdits de la basílica dibuixats per Gaudí
L'arquitecte català va dibuixar l'absis i la reforma de les cobertes del temple durant la reconstrucció feta el 1877
Redacció 14/06/2018

La Sala Puig i Cadafalch de Montserrat va inaugurar aquest dimarts 12 de juny una exposició sobre els plànols de la reconstrucció de la basílica, que daten del 1877 i van comptar amb la participació d’Antoni Gaudí. Els plànols, que han estat restaurats minuciosament, permeten veure per primera vegada la construcció de l’absis de la basílica, que inclou la reforma de les cobertes de l’edifici i el nou cambril de la Mare de Déu. Gaudí, que en el moment de la reconstrucció del temple encara estava estudiant, va rebre l’encàrrec de dibuixar el projecte de l’arquitecte Francesc de P. Villar, que aleshores dirigia les obres de reconstrucció.  

A banda dels plànols, l’exposició permet veure també el quadern de notes digitalitzades de Gaudí, així com documents originals, fotografies de la restauració dels plànols i dels originals, i notes de treball dels arquitectes durant la reconstrucció, que omplen les sis vitrines que formen la mostra.

L’exposició, que només es pot veure amb visites concertades, ha estat comissariada per l’arxiver del monestir Josep Galobart i les restauradores dels plànols Carme Bello i Àngels Borrell, i romandrà oberta fins al 29 de juny.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET