Ràdio Estel
Centre Penitenciari de Brieva
RÀDIO ESTEL Foto: Avilared.com
"Probablement, l'últim any i mig no l'haurà de complir"
Eulogi Broto (ISCREB) ha analitzat l'ingrés a presó d'Iñaki Urdangarín, i també l'arribada de 629 migrants a València, igual que ha fet Marc Carbonell (SOS Mediterraneé)
@BorjaDeMaria 18/06/2018

Dilluns marcat per l’arribada de 630 persones migrants, ahir diumenge, a València, i per l’ingrés a presó d’Iñaki Urdangarín. A la Fórmula Estel hem parlat amb Marc Carbonell, rescatador de SOS Mediterraneé, i Eulogi Broto, jurista i professor de l’ISCREB, sobre aquests temes.

"Sembla que tots estan estables, i després d'un innecesari llarg viatge, contents pel fet que tothom estan rescatats”, ha narrat Carbonell, que es troba ara mateix a València. “El dispostiu va ser increïble, era molt gran, hi havia molts voluntaris: amb el desig que rebin la dignitat que es mereixen”, ha afegit el rescatador. També Eulogi Broto s’hi ha referit: “Suposo que la majoria estaran molts agraïts al govern d’Espanya, i agafaran camí nord d’Europa”. Broto s’ha queixat de l’”hipocresia” de la societat i dels mitjans de comunicació amb la immigració.

El jurista també ha comentat l’entrada d’Urdangarín a la presó de Brieva: “Si té un bon comportament, probablement als 18-20 mesos, potser sent ell per guardar les aparences una mica més, començarà a tenir permisos de cap de setmana, graus penitenciàris, règim obert, i probablement, l’últim any i mig ja no l’haurà de complir”, ha vaticinat Eulogi Broto.

A la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat amb l'advocat acreditat del Tribunal Penal Internacional, Jordi Palau-Loverdos, de l’informe sobre els fets de l'1 d'octubre que aquesta setmana es presentarà a la seu de l'ONU a Ginebra. “El govern espanyol, com tots els altres Estats de Nacions Unides, per primera vegada haurà de donar una resposta davant d’aquesta declaració escrita, per part del PSOE. És a dir, el nou govern serà la primera vegada que haurà de donar resposta davant de tot això”.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET