Ràdio Estel
Rogelio Alonso, autor del llibre 'La Derrota del Vencedor. La política antiterrorista del final de ETA'
RÀDIO ESTEL Foto: @BorjaDeMaria
"El relat de la derrota d'ETA és una simplificació"
A més, hem parlat del Valle de los Caídos, de desnonaments i de Josep Maria Rovira Belloso
@BorjaDeMaria 19/06/2018

Avui, 20 de juny del 2018, fa 31 anys de l’atemptat terrorista d’Hipercor. 

A la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat del final d’ETA amb Rogelio Alonso, autor del llibre La Derrota del Vencedor. La política antiterrorista del final de ETA. “El relat de la derrota d'ETA és una simplificació que encobreix els nombrosos dèficits" dels Governs espanyols que han tractat amb la banda terrorista. "La negociació amb la banda terrorista ha estat contraproduent a la nostra democràcia", ha comentat també Alonso durant l’entrevista. 
 
Sobre el tracte a les víctimes, Rogelio Alonso ha dit: “A les víctimes del terrorisme d'ETA no cal recordar-les, simplement, donant-les una presència pública: sinó recordant la intencionalitat política darrere de cada un dels assassinats. Les víctimes d'ETA són diferents a les víctimes dels accidents de trànsit: tenen una dimensió política". 

Memòria Històrica
Aquests dies estan marcats per la memòria històrica, i és que el PSOE veu amb bons ulls convertir el Valle de los Caídos en un museu de la memòria començant per exhumar i traslladar el cos de Francisco Franco. Manel Perona, president de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya: "Ja és hora que un govern espanyol prengui aquesta deicisió, i si volen que mostri la realitat històrica d'aquest país, s'hauria de treure la resta d'algunes persones que no haurien d'estar”

Està garantit el dret a la vivenda digne al nostre país? 
També hem parlat amb Lucia Delgado, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ha explicat com s’encara un procés de desnonament.

Recordant Josep Maria Rovira Belloso
Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, ha explicat, en El Pensament, el funeral i la vida de Josep Maria Rovira Belloso: "Se n'ha anat a gaudir del misteri de Déu, que des de feia tant anys havia contemplat, estudiant i mostrat, i que eren els centres de tots els seus llibres".

Pots escoltar l'hora informativa de Fórmula Estel

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET