Ràdio Estel
SOCIETAT Foto: Joan
Nou grau en Filosofia, Política i Economia de la Facultat de Filosofia-URL
La Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull presenta un nou grau que vol ajudar els estudiants a tenir una visió integral del món
Macià 19/06/2018

La Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL) ha presentat aquest dilluns 18 de juny a l’Aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona un nou grau que englobarà Filosofia, Política i Economia, i que començarà a partir del curs 2018-2019. Es tracta d’una proposta de la Facultat de Filosofia-URL, que organitza juntament amb dues universitats més, la Universitat Pontifícia Comillas i la Universitat de Deusto, fet que dota el grau d’un segell únic i de gran qualitat.

L’acte de presentació ha constat d’una taula rodona, moderada pel degà de la Facultat de Filosofia-URL, Jaume Aymar, i en la qual totes les intervencions s’han centrat a justificar la interrelació que existeix entre filosofia, política economia. La taula l’han format especialistes en cadascun dels tres àmbits: el doctor Joan Garcia del Muro, professor de Filosofia, el doctor Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau, i Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya.  

Cadascuna de les seves ponències ha deixat clara la importància d’aquest triple grau a l’hora d’aconseguir una visió global, que s’allunyi de la tendència actual dels estudiants a especialitzar-se. Tal com ha explicat Ibáñez, “aquests tres àmbits estan relacionats entre ells, i tenen una profunda interrelació”. Per la seva banda, Garcia del Muro ha exposat que “una de les tragèdies del món actual és l’autonomia de l’economia i la política respecte la moral i la filosofia”, i és per aquest motiu que ha defensat un grau com aquest, que ajudi els estudiants a formar una visió integral del món. Seguint en aquesta línia, Joan Rigol, que té una experiència de 40 anys dedicats a la política, ha defensat que per dirigir un país no només s’ha de conèixer la política, sinó que s’han de comprendre totes les realitats: “La política ha de saber humanitzar la realitat, ha de saber entendre els diversos sistemes en els quals ens movem en  política”.

La presentació ha comptat també amb la presència d’un estudiant que aquest any ha finalitzat el segon curs d’aquest grau innovador a la Universitat de Deusto, a Bilbao, i que ha explicat de primera mà la seva experiència durant aquests dos anys: “Estic encantat amb aquest grau i aquesta proposta que estic fent a Deusto, animo a tothom a matricular-s’hi, no us defraudarà.”

El grau en Filosofia, Política i Economia de la Facultat de Filosofia-URL començarà el curs 2018-2019, i constarà de quatre cursos acadèmics de 60 crèdits cadascun, que es realitzaran en modalitat semipresencial. El pla d’estudis del grau té com a principal objectiu facilitar l’adquisició d’habilitats útils per al desenvolupament de diferents carreres i activitats professionals com ara assessor i consultor sociopolítics, periodisme, educació, direcció d’empreses, o serveis diplomàtics, entre d’altres. La resta de la informació així com les matrícules es poden consultar al web de la Facultat de Filosofia-URL: www.filosofia.url.edu.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET