Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Mans Unides dona suport als damnificats pel volcà de Fuego a Guatemala
L’organització participarà en dos grans projectes que tenen com a objectiu allotjar les persones que s’han quedat sense llar i dotar d’aigua potable i aliments a la zona
Redacció 19/06/2018

L'erupció del volcà de Fuego de Guatemala el 3 de juny passat va tenir unes conseqüències nefastes per la població. La lava bullent, les cendres i la contaminació de la terra i l’aire de la zona van causar més de 200 morts i 200 desapareguts; a més, la xifra actual de damnificats per l’erupció és alarmant: un milió set-centes mil persones necessiten ajuda urgent per tal que se’ls pugui garantir l’alimentació, l’aigua potable, i un habitatge.

Afortunadament, les reaccions davant d’aquesta catàstrofe no s’han fet esperar, i des del moment en què es va produir l’erupció tant el govern com la població guatemalenca han mostrat el seu suport als damnificats. Amb la intenció de reparar els danys causats pel volcà i donar suport a les víctimes, s’han posat en marxa dos projectes d’emergència, que tenen com a objectiu principal dotar d’aigua potable, aliments i allotjament a tots els afectats.

Precisament una de les organitzacions que ha mostrat el seu suport als damnificats des del primer moment ha estat Mans Unides, que ja ha anunciat que participarà en tots dos projectes. En el primer, ho farà al costat del seu soci local CEPEDEM en col·laboració amb el COE (Centre d’Operacions d’Emergència), que conjuntament repartiran equips d’emergència que inclouen material d’higiene, llençols, tovalloles i mantes, a més de 1.000 persones dels municipis d’Escuintla i Alotenango.

El segon projecte el realitzarà Mans Unides amb un altre soci local, ADECOR, que treballarà en coordinació amb les diòcesis de Sacatepéquez i Escuintla. Aquesta iniciativa estarà centrada a ajudar 80 famílies de la comunitat San Pancho, que es troba aïllada enmig de dos rius i que a part de necessitar aigua potable i alimentació ha perdut tots els seus cultius i cases.

Un cop estiguin en marxa els dos projectes, Mans Unides ha anunciat també que farà un balanç comunitari dels danys causats pel volcà i la intervenció realitzada, per preparar possibles alternatives per al futur.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET