Ràdio Estel
Chiara Curti, Xavier Ferrer i Pascale Coissard han participat aquest dilluns en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
"Mentre la UE no tingui política migratòria comuna, no anem bé"
Xavier Ferrer, en un col·loqui amb Pascale Coissard i Chiara Curti, avisa que "la població africana es duplicarà l'any 2050"
@IgnasiMiranda 25/06/2018

Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Basílica de la Concepció de Barcelona, Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, i Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la problemàtica sorgida aquests dies a partir del drama de les migracions a la Mediterrània i a Europa en general. Curti ha destacat que, "a Itàlia, s'escolta d'una banda la veu del Papa, que crida a l'acollida per abraçar aquestes noves realitats i parlant de vegades ell mateix com a fill de migrants, i d'altra banda el govern, que s'ha tancat davant una realitat davant la qual Itàlia estava sent exemple d'aquesta acollida durant molts anys per la seva situació geogràfica". En aquesta línia, ha qualificat de "simbòlic i mediàtic" el que ha passat "amb l'Aquarius".

Xavier Ferrer ha explicat que "mentre la Unió Europea no tingui una política d'immigració comuna, que no la té perquè la gestió es fa estat per estat, no anirem bé". També ha recordat que "ara tenim la immigració que tenim, davant la qual cal trobar solucions complexes, però hem de preparar-nos perquè les previsions d'increment de la població a l'Àfrica són molt importants, amb un augment del 100 per cent de cara al 2050, tot partint de la base que ningú no deixa la seva terra per gust". I per la seva banda, Coissard ha explicat que "hi ha una gran disparitat d'opinions entre els estats de la Unió Europea, com demostra el fet que s'han reunit aquest diumenge 16 països i la resta no han volgut ser-hi". En aquesta línia, ha afegit que "el dret d'asil existeix i la política de drets humans, que era l'essència de la Unió Europea, està en qüestió com es veu en la criminalització de les organitzacions no governamentals, amb posicions de vegades molt extremes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 25 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET