Ràdio Estel
Casal del Centre Socioeducatiu Poblenou
SOCIETAT 
Comencen els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés
Més de 30.000 infants i joves participaran en gairebé 600 activitats
 25/06/2018

Han començat la majoria de casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Barcelona, àrea metropolitana i a la província de Tarragona. En total, més de 30.000 infants i joves participaran en alguna de les més de 600 activitats que la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya, ha preparat juntament amb els seus centres d’esplai vinculats.

L’inici de les activitats d’estiu també suposa el moment de la culminació de la feina realitzada durant els curs pels centres d’esplai, generalment els dissabtes a la tarda. Durant els mesos d’estiu, els centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) realitzaran més de 450 activitats d’estiu gràcies al treball i compromís de monitors i monitores voluntàries, joves que dediquen una part del seu temps a educar a infants i joves per contribuir en el seu creixement i desenvolupament com a persones.

Entre les propostes dels centres d’esplai les colònies són l’activitat més destacada però també es faran casals, campaments i rutes. Unes propostes que s’han preparat amb mesos d’antelació i que posen de manifest el treball en equip d’aquests joves i també la voluntat de consolidar el grup d’esplai com un espai inclusiu.

La principal novetat d’enguany són les colònies de màgia i les de música, però també destaquen altres opcions que van tenir molt bona acollida l’estiu passat com les colònies de disseny de moda, però també destaquen les colònies de cuina en col·laboració amb la Fundació Alicia i Món Sant Benet. I un any més es realitzaran Colònies de teatre, colònies de ball, colònies de robòtica i de disseny de videojocs. Un any més i gràcies a la gran demanda de l’estiu passat, la Fundació Pere Tarrés ha ampliat la seva oferta de colònies temàtiques que es faran amb l’anglès com a llengua vehicular: esports aquàtics, esports d’aventura i hípica.

Una altra novetat que ofereix la Fundació Pere Tarrés és el Sónar Campus, un campus d’innovació, creativitat i tecnologia adreçat a joves entre 14 i 17 anys

Per als pares que necessitin conciliar la seva vida laboral i familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casals d’estiu on el centre d’interès serà la Festa Major. Cada setmana els participants coneixeran diferents personatges i festes, endinsant-se en la cultura, les tradicions i els costums del Seguici Popular, combinant-t’ho amb la pràctica de l’esport, els jocs d’aigua, les gimcanes i les excursions.

Campanya solidària Cap infant sense colònies

Malgrat que els indicadors macroeconòmics són positius, hi ha moltes famílies per a les quals aquesta recuperació no ha arribat i els impedeix, entre altres coses, que els infants d’aquestes famílies més desafavorides puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. Aquest estiu 2018, la Fundació Pere Tarrés pretén becar uns 3.600 infants amb una inversió econòmica d’1.029.056,77 € que es destinarà a activitats de centres d’esplai i centres socioeducatius, a colònies i casals socials i també a activitats pròpies de la Fundació a les cases de colònies i casals.

Les 1.900 beques dels centre d’esplai i centres socioeducatius s’adrecen als infants que durant l’any participen en les activitats d’atenció educativa i social dels centres socioeducatius i dels centres esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) i també són obertes al barri o població on es realitzen. Les beques es concediran en funció de criteris socioeconòmics establers per la comissió de beques.

Les 1.260 beques per a colònies i casals socials estan destinades a infants que es troben en situació de vulnerabilitat greu derivats de serveis socials, escoles, centres tutelats i centres socioeducatius de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació. Els infants que accedeixen aquestes activitats tenen una beca del 100% de l’import.

Les 440 beques de les activitats pròpies de la Fundació a les cases de colònies i casals s’adrecen als infants que volen gaudir de colònies i casals d’estiu, i que per la situació econòmica familiar els és necessari accedir a un ajut.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET