Ràdio Estel
Pancarta al balcó de l'Ajuntament de Barcelona
RÀDIO ESTEL Foto: Barcelona Ciutat Refugi
"Barcelona està acollint sobretot refugiats de la frontera sud"
Ignasi Calbó, responsable del Pla Barcelona Ciutat Refugi
@BorjaDeMaria 28/06/2018

Una de les crisis que ens afecten aquestes setmanes és la crisi migratoria i de refugiats. Ara fa uns dies l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va oferir Barcelona com a ciutat refugi. Hem entrevistat, a l’hora informativa de la Fórmula Estel, a Ignasi Calbó, responsable del Pla Barcelona Ciutat Refugi

“Quan arriba un refugiat a Barcelona el primer que fa és adreçar-se al SAIER (Servei municipal d'atenció a immigrants, emigrants i refugiats). A partir d’aquí se’ls informa de quins són els seus drets, del programa que tenen i de l’assistència jurídica que tenen dret. Després se’ls deriva cap a la Creu Roja, comissionada per l’Estat per l’atenció social”, ha informat Ignasi Calbó. "Barcelona", ha afegit el responsable de Pla Barcelona Ciutat Refugi, "està acollint un gran número de persones refugiades, sobretot gent que està arribant per la costa de la frontera sud".

Aquest dijous també hem parlat de l’anunci ahir del govern espanyol sobre l’acostament dels presos d’ETA al País Basc o al lloc de residència de les seves families, començant pels malalts i els majors de 70 anys. Robert Manrique assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració als afectats de Terrorisme, ha explicat: “Acostament de presos hi ha hagut sempre. No ens hem d'oblidar que presos d'ETA i del Grapo han estat constants. Que pel moment polític que s'està vivint això ara ha de ser notícia? Així són les coses”

A més, Carme Munté, cap de redacció del Catalunya Cristiana, ens ha apropat les novetats del darrer setmanari. 

Com sempre, tot això acompanyats de la bona música seleccionada per Maria Sierra Rodríguez.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET