Ràdio Estel
ACTIVITATS 
Tot a punt per a les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat
Aquest any homenatjaran el P. Gregori Estrada, en el centenari del seu naixement
Macià Grau 29/06/2018

Les Trobades d’Animadors de Cant per la Litúrgia que se celebren cada estiu a Montserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel que fa als cants litúrgics, així com també un lloc on descobrir mètodes i pràctiques que afavoreixin la participació del poble en les celebracions litúrgiques. Amb aquesta intenció, des de l’any 1970 s’han organitzat les trobades de manera ininterrompuda durant tres setmanes de cada estiu.

Les tres Trobades d’aquest any tindran lloc durant les setmanes del 23 al 28 de juliol, del 30 de juliol al 4 d’agost, i del 13 al 18 d’agost, i homenatjaran el seu fundador, el pare Gregori Estrada, amb motiu del centenari del seu naixement. Per tal de recordar la seva figura, l’organista Modest Morena farà un concert de lliure entrada els dies 27 de juliol, 3 i 17 d’agost, a la basílica de Santa Maria de Montserrat. A més dels concerts i les activitats, durant les trobades també es farà una ponència titulada “Influència del cant gregorià en la cançó tradicional catalana”, que anirà a càrrec del musicòleg Ramon Vilar i Herms.

El programa de les trobades

En les tres trobades anuals s’hi treballen cants en català per a la litúrgia i direcció musical. Tot i que es fa servir molt material del repertori montserratí —com el llibre “El diumenge a Montserrat”— aquest any també es treballaran peces del Cantoral Litúrgic Bàsic per tal d’oferir un repertori divers i que, un cop a les seves parròquies i comunitats, els animadors puguin fer servir el que més s’adapti a les seves necessitats. Totes les activitats van destinades a posar uns bons fonaments, els punts bàsics del cant i la direcció, per tal d’aplicar-los posteriorment a la realitat concreta de cada assemblea.

La resta de la informació de les trobades així com el contacte per apuntar-s’hi es pot consultar a la pàgina web www.trobadesanimadorsdecant.cat o bé a través del telèfon 938 777 766 (Germà Andreu). El termini d’inscripció finalitza el 5 de juliol.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET