Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Tricentenari de l’entrada de les monges al Palau Reial
La Federació Catalana de Monges Benedictines i la comunitat de Sant Benet de Montserrat commemoren els 300 anys de l’arribada de les monges benedictines al Palau
Redacció 12/07/2018

El 29 de juliol de 1718, la comunitat de monges benedictines de Sant Antoni i Santa Clara de Barcelona va entrar al monestir de l’antic Palau Reial per establir-hi la seva nova residència. Ho va fer després de perdre el seu monestir fundacional, situat al barri de la Ribera, que va ser inhabilitat a causa de la construcció de la Ciutadella. La comunitat va trobar en el Palau un espai on reunir-se de nou després de quatre anys d’incertesa, i hi va viure durant 218 anys, fins que l’esclat de la guerra civil va provocar el seu exili.

Per commemorar els 300 anys de la seva entrada al Palau Reial, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) juntament amb la comunitat de Sant Benet de Montserrat, han elaborat una exposició virtual que recull els 218 anys de vida monàstica al Palau. En aquesta exposició, es vol mostrar les dificultats que van patir, així com les històries de superació que van acabar bruscament el 1936.

Aquesta exposició s’inaugurarà el dijous 12 de juliol al Museu d’Història de Barcelona, en un acte que començarà a les 19.00 de la tarda i que servirà també per commemorar el tricentenari de l’arribada de les monges al Palau Reial. Després de la presentació del projecte que ha permès fer l’exposició, el cor femení Auditexaudi interpretarà la “Passio Domini”, la Passió de Jesús extreta d’un llibre del 1552 que la mateixa comunitat de Santa Clara de Barcelona emprava en les seves celebracions. Tota la informació relacionada amb l’acte de commemoració es pot consultar a la pàgina web de la Federació Catalana de Monges Benedictines.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET