Ràdio Estel
ESGLÉSIA ESPANYA 
Els bisbes reafirmen la importància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu
La Conferència Episcopal Espanyola emet un comunicat per respondre les declaracions de la ministra d’Educació Sra. Celaá pel que fa a l’educació concertada i la classe de Religió
Redacció 13/07/2018

Les recents declaracions de la ministra d’Educació Sra. Celaá sobre l’educació concertada i la classe de Religió han preocupat profundament als bisbes de tot l’Estat. Tant és així que el Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola no ha tardat a emetre un comunicat per mostrar la seva disconformitat, en el qual els prelats han recordat la importància de l’assignatura de Religió en el sistema educatiu i han demanat que es respecti l’esperit de la Constitució.

Tal com expliquen a la nota, l’assignatura de Religió ha de tenir una consideració adequada en el sistema educatiu, ja que “és necessària per a la formació integral de la persona i no pot ser substituïda per una ètica de l’Estat imposada pels poders públics". A més, com recorda el comunicat, “són els pares els que tenen el dret a triar el model educatiu que vulguin per als seus fills”, ja que els drets a la llibertat religiosa i a l’educació estan plenament reflectits a la Constitució (art 16 i 27). És precisament l’esperit de la Constitució un dels principals motius pels qual la Conferència Episcopal Espanyola ha demanat que es respectin aquests drets, que com han exposat els prelats, “no s’han de menysvalorar per iniciatives que dificulten la necessària concòrdia que exigeix la cohesió social”.

D’altra banda, la Conferència Episcopal Espanyola ha aprofitat també aquest comunicat per mostrar la seva comunió i solidaritat amb els bisbes de Nicaragua, que recentment han sofert atacs per haver defensat els drets legítims dels ciutadans: “Desitgem que el respecte a la dignitat de les persones i el diàleg entre les parts enfrontades siguin el camí per la necessària pacificació de la societat”.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET