Ràdio Estel
Xavier Becerra i Miquel Mateo, aquest dijous en el programa 'El Mirador' de Ràdio Estel
SOCIETAT 
"L'ensenyament concertat no és subsidiari del públic"
Miquel Mateo, secretari adjunt de l'Escola Cristiana, en un col·loqui amb Xavier Becerra, diu que tots dos "estan en règim d'igualtat"
@IgnasiMiranda 19/07/2018

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Xavier Becerra, professor de Religió, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el moment que viu avui l'educació a Catalunya. Becerra ha reconegut que la intenció de revisar el caràcter avaluable de l'assignatura de Religió, expressada recentement pel govern espanyol, "inquieta una mica, però cal ser conscients, des del Professorat de Religió, que hi ha coses que no es poden modificar substancialment, perquè tant els governs del PP com els del PSOE han mantingut l'oferta obligatòria de la matèria per als centres i el caràcter optatiu per a les famílies". En la mateixa línia, ha comentat que "el fet que la Religió sigui avaluable però no computable no és novedós". Igualment ha destacat que li sembla "bé que hi hagi una assignatura obligatòria de valors ètics, però també és cert que el fet religiós és una cosa que els alumnes haurien de conèixer, perquè tenim a Catalunya una realitat que cal preservar".

Per la seva banda, Miquel Mateo ha aclarit que "l'ensenyament concertat no és subsidiari del públic, a diferència del que es diu quan ses transmet la idea que arriba allà on no arriba l'administració pública". Ha assegurat que "concertada i pública estan en règim d'igualtat en el que és l'oferta del servei d'educació de Catalunya", i ha aclarit que "la llibertat d'educació, d'elecció i de creació de centres és absolutament equitativa i equiparable per a l'escola pública i per a la concertada". El secretari general adjunt de l'Escola Cristiana. que representa dos terços dels centres concertats amb 402 escoles, ha destacat que la idea del govern català de convertir en públics alguns centres concertats "ve d'una demanda a la ciutat de Barcelona que era lleugerament superior a l'escola pública en les preinscripcions a P3, però la inscripció definitiva ha estat diferent, amb la concertada per sobre del 50 per cent". Igualment ha recordat que "allò que ha de tenir preponderància és la voluntat de les famílies, davant el que sembla una guerra de xifres". I ha afegit que, "a partir d'aquí, no hi consten dades concretes ni de compravenda ni sobre ocupacions de centres". Mateo ha dit que, en definitiva, no coneix "quina intenció hi pot haver hagut en aquesta mena de proposta del govern a Catalunya".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 19 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET