Ràdio Estel
SOLIDARITAT 
Memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils
Diverses entitats organitzen ofrenes i pregàries amb motiu del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils
Macià 14/08/2018

Amb motiu del primer aniversari dels terribles atemptats de Barcelona i Cambrils, diverses entitats han anunciat que organitzaran vetlles de pregària i faran una ofrena floral a la Rambla per expressar la seva solidaritat i memòria cap a totes les víctimes.

Entre aquestes associacions destaca la Comunitat de Sant’Egidio, que el dia 16 d’agost celebrarà una Pregària per la Pau a la basílica de Sant Just (20.30h), mitja hora després de fer l’ofrena floral a la Rambla, al mosaic Miró.

Tal com ha expressat en un comunicat, la Comunitat de Sant’Egidio vol recordar els atemptats, però també ensenyar que cal continuar treballant per l’acollida i la integració: «El gran mosaic de la diversitat en què s’ha convertit Barcelona posa de manifest que és bonic i possible viure junts. La diferència ens enriqueix, ens fa estar més segurs; estem convençuts que només el diàleg i la integració obren el camí de la pau».

Per altra banda, el bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, també ha anunciat que aquest mateix dia participarà en els actes organitzats a la ciutat de Barcelona en record dels atemptats. Igualment, se celebrarà una missa el dia 17 a les 9 del matí a la parròquia de Sant Pere de Rubí, on vivien dues de les víctimes mortals, i a les 8 del vespre Mons. Saiz Meneses presidirà l’eucaristia a la catedral de Terrassa en record de totes les víctimes. 

Així mateix, el cardenal Joan Josep Omella i el bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz, acompanyats d’un dels bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, i del bisbe auxiliar de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, participaran a un acte convocat per l’Ajuntament de Barcelona per recordar a les víctimes el dia 17 a dos quarts d’onze del matí a Plaça Catalunya.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET